24rodopi.com/Темата+

Протест парализира Момчилград. Рибари от целия регион блокираха централната улица "Гюмюрджинска", заставайки пред кръговото кръстовище на входа на града. Причината за недоволството им са действията на ръководството на Еленово стопанство „Нановица“.

„Става въпрос за директора и заместника му. Те не желаят ние да ловим риба на брега на язовир „Студен кладенец“, в района на стопанството. Преди две седмици директорът пристигна с лодка до брега, бяхме няколко души. Заплаши ни да се махаме, след което форсира двигателя на лодката, подкара срещу нас и ни събра въдиците с нея, съсипвайки ги. Това не е за първи път. Тормозът е от няколко години. С багер бе разкопан пътя, поставяха се камъни, за да не може да се стига до водата с леки коли“, сподели за 24rodopi.com един от инициаторите на протеста Боян Топалов.

„Недоумяваме с какво пречим? Това не е частен водоем, нито пък стопанството им е някаква бащиния. Защо не желаят да сме там, да не видим нещо, което не трябва ли?“, питат рибарите.

С протеста си те настояват за среща с шефа на Националния съюз на ловците и риболовците, оставка на директора на „Нановица, както и неговия заместник, да се спрат своеволията, както и да се възстановят всички щети, нанесени върху рибарските принадлежности, възлизащи на хиляди левове.

„Никога не е имало преди това проблеми. Но откакто ги докараха тези двамата, от асеновградските села, тормозът спрямо нас не спира“, допълниха рибарите.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/11/23 16:43

    Така е в България ,като някой дойде на власт управлява като бащина фирма.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/11/23 17:10

    Оставка! Прокуратура, одит на стопанството. Къде е министерството на околната среда и водите? Защо не вземе отношение?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/11/23 19:49

      Всички са в далаверата, за това гледат да се потулят работите и не взимат отношение! Далаверите са големи там!

      Изтриване
  3. Анонимен12/11/23 08:56

    Антон когато беше шеф на стопанството, беше съден за кражба на лодка.Но нещо се затулиха тези неща. Но след 6 месеца пак го докара като заместник но с друг началник. Пита ме се какво предприе Националния съюз на ловците и риболовците. Или едни големи пари отиват към шефовете . Става въпрос за едни големи далавери с големи суми които отиват в някои джобове за да се замълчи всичко това. Всички може да видите за какви суми става въпрос за ловуване там . За това пречат на рибарите че някой ще ги снима какви неща вършат там

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.