24rodopi.com/Спорт/Коментари

Ако на стадиона в Кърджали не се допуснат фенове, за да подкрепят националния отбор, то тогава няма смисъл градът да е домакин на срещата България - Унгария. Мач без публика на „Арена Арда“ е като забрана за празник.

Това коментира пред 24rodopi.com кметът на Кърджали Ерол Мюмюн снощи. По-късно в профила си във Фейсбук кметът пусна и следното обръщение:

Скъпи съграждани и привърженици на футбола,

Бих искал да внеса яснота във връзка с появилите се информации относно предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария за евентуално домакинство на Кърджали. Към момента няма постъпило официално писмо от страна на Българския футболен съюз към Община Кърджали с искане националният ни отбор по футбол да приеме отбора на Унгария на стадион „Арена Арда“.

Въпреки, че остава съвсем кратко време до началото на двубоя Община Кърджали остава в готовност да окаже пълно съдействие за ползването на стадиона и организацията на срещата, съобразно своите правомощия и ангажименти.

Държа да подчертая, че домакинството на България срещу Унгария ще се превърне в истински празник за феновете на футбола в Кърджали и региона. Ние сме футболен град с богата история и традиции в лицето на ПФК „Арда – 1924“.

Затова нашето категорично становище е, че срещата не трябва да се играе пред празни трибуни. Националният ни отбор по футбол, без значение в кой град играе, заслужава пълната подкрепа на българските фенове. Това е и очакването на всички привърженици на футбола в града.

Всички останали въпроси, свързани с мястото и организацията на срещата са от компетенциите на отговорните институции в лицето на Българския футболен съюз.

--

Като категория и разстояние до летище, „Арена Арда“ не покрива напълно критериите за провеждане на европейска квалификация. Но пък правилникът на УЕФА позволява  изключение за мач под егидата на Европейската централа. Срещата България – Унгария може да се играе на „авариен резервен стадион“ и това да е съоръжението в кърджалийския парк „Простор“.

В правилника на УЕФА пише:

„В случаи на изключителна спешност и за да се гарантира завършването на мача, ако е необходимо без зрители, асоциацията домакин трябва да гарантира резервен стадион за одобрение от администрацията на УЕФА. За аварийни резервни стадиони могат да се правят изключения от всички съществуващи изисквания за стадиони“.

--

Кърджали не бива да приема домакинство на националния отбор със спуснато указание от футболната банда в столицата - „Мач пред празни трибуни“.

Футболните фенове на „Арда“ и на другите отбори в региона трябва да застанат до агитките от София и Пловдив и мощно да извикат: Вън от футбола, убийци на българския футбол!

Борислав Михайлов, който дълги години даваше голи обещания за финансова помощ за базата на „Арда“ и на другите отбори в региона, и приятелите му трябва да си ходят. С еднопосочен билет от БФС! Да си харчат припечеленото по времето на падението на българския футбол където поискат, но да не се занимават повече с администрирането на любимата игра на милиони.

Те превърнаха българското футболно първенство в най-скучното в Европа, а „трикольорите“ в най-слабия тим на континента.

Те превърнаха Първа лига в „димитровградски пазар“ за алъш-вериш с чужденци и раздаване на тлъсти комисионни.

Те направиха така, че някои от фаворизираните отбори да се чувстват на терена като състав от 12 души (11 плюс рефера).

Те занулиха аматьорски футбол в много региони, в област Кърджали също.


Те са шефове на българския футбол, в който български шампион отдавна няма. Купата и медалите се връчват на международен тим, събрал гурбетчии в Разград.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/11/23 09:54

    За пръв път съм напълно съгласен с Вас.Когато има проблеми трябва да се казват!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/11/23 11:49

    Браво Родопи за написаното.Не мога да разбера защо няма да има фенове на мача, ако е заради протеста, то показва колко са елементарни и колко са се самозабравили хората от БФС.Пияната шайка от БФС - Оставка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/11/23 19:17

    Хората за спорта правят всичко, а тия не разрешават публика да има! Вън на олигарсите, мешатели във всъчко

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.