24rodopi.com/Общество/Коментари/Политика

Романтичният период на ДПС. Борба за правата и свободите и... предизвикателството на динамичното време - право на участие във властта. Тогава Ахмед Доган отчита колко са неподготвени за този ход, но анализира, пресява наличния състав и казва на своите с усмивка, зад която танцуват надежда и страх от провал: Това са ни тухлите, с тях ще градим!

От времето на дефицита на кадри са изминали много години. Макар и трудно, прескочена е фазата на сатанизирането на ДПС след участие й във властта.

 

Ноември 2023 година. Ахмед Доган към членовете на ЦС на ДПС:

Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.

 

*

„Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост“.

Това написа лидерът на ДПС Ахмед Доган като послание към най-силните в партията.

Новият председател на Движението за права и свободи след 24 февруари ще се казва Делян Пеевски. И това е по-сигурно дори от прогнозата за времето за утрешния ден. Следват номинации, но никой няма да посмее да се изправи срещу човека, за когото д-р Доган изрече „за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца“.

 

*

Нека пак се върнем назад във времето.

Когато Ахмед Доган изрича „Мечтата ми е един ден ДПС да се оглави от Иван, а не от Хасан“.

Думите му са цитирани от Иван Палчев в книгата „Времето на кентаврите“.

Авторът е рамо до рамо с лидера на Движението.

„Аз не искам България да се превърне в жертва, не желая нашият електорат да бъде разменна монета за каквото и да е… Моята философия е в България и регионът да има сигурност и то независимо от външните обстоятелства. Много важно!“, изрича Доган в една от най-силните си речи пред елита на ДПС през декември 2015 година. След тези думи Лютви Местан е отстранен. Доброто му настроение часове по-рано в сутрешния блок на една от нац. телевизиите за „отличните отношения“ с Почетния е помрачено. Причината-прибързаната реакция от страна на Местан след свалянето на руския самолет от турските ВВС. Другите причини са по-дълбоки. Не е място за тях в момента. Местан е отстранен.

Днес и Мустафа Карадайъ е отстранен.

Доскорошният председател не успя да „намери мярата“ между политическото, личното и т.н.

Причините са дълбоки. Отстранен, а не тръгнал си сам.

Той отдавна беше пътник. Еднопосочният билет беше разписан отдавна.

 

Още от речта на Доган от декември 2015-а: „Основни причини за ускорената вътрешна пулсация на времето, според мен, е тенденцията за прерастване на глобалната финансова криза в световна политическа криза, която поставя под въпрос стабилността на световния политически ред. За първи път съм притеснен.., въпреки че по природа съм оптимист… Тревожно е, че Европейският съюз и страните членки първо не знаят какво да правят, второ, ако правят нещо, го правят съвсем формално и трето - ако решат „да се освободят“ от евроидеята и евростратегията за интеграция, не знаят как да го направят и какво следва след това.

Еевропейският съюз в момента няма дълбока мотивация за развитие. Дори, мисля, че няма мотивация и за запазването си“.

Почетният председател говори за мащабни геополитически трусове, които ще преразпределят света.


Мярата тогава никой не я усети.

А вече е време.

В последното си послание д-р Ахмед Доган говори за „демографията“ като основен проблем. Изместен от фокуса на Шенген.

Ако „Възродителният процес“ прати половин милион български граждани от турски произход в Турция, то последните 30 години изгониха над 2 000 000 души зад граница.

Мярата.

 

Балансът. Демографията. Изтокът се възражда, ЕС не знае какво да прави.

 

Доган трябва да се чете между редовете.

Иначе мечтата е изпълнена. Не Иван, а Делян ще оглави ДПС. А самата партия излиза от догмата „етническа“.

Следва по-трудното.

 

*

А, да! Морфичният резонанс. Отвореният портал на Ахмед Доган за информация. Определено той отчита вътрешната пулсация на общността и знае какво е да стъпиш здраво на голямата питанка: Как Делян Пеевски ще поведе ДПС!?

Трудното по пътя към Хубавото предстои.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/11/23 12:40

    Мечти много,избиратели - все по- малко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/11/23 20:56

      Всеки филм е създаден от различен творчески тандем от поет и художник-режисьор. Колекцията обединява поезия и анимация в едно, като създава нова екранна форма — анимирана поезия.

      Изтриване
  2. Анонимен19/11/23 12:58

    НАЙ-ДАЛНОВИДНИЯ ПОЛИТИК

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/11/23 13:00

    СТЯГАЙТЕ РЕДИЦИТЕ Г-Н ДОГАН,НЯКОИ СЕ САМОЗАБРАВИХА ОТ АЛЧНОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/11/23 15:17

    Уважаваме решението на д-р Доган.Искаме да видим нови лидери като г-н Пеевски и в младежкото Дпс стига вече с ....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/11/23 18:41

    Началото на края на …

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/11/23 19:34

    Българин ще оправи ДПС

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/11/23 20:56

    Всеки филм е създаден от различен творчески тандем от поет и художник-режисьор. Колекцията обединява поезия и анимация в едно, като създава нова екранна форма — анимирана поезия.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/11/23 09:13

    Страхотна статия и много истини,които вече се сбъдват!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/11/23 18:38

    Защо да не е Иван,дядото се е доказал в миналото като можещ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/11/23 10:18

    Ако това ще реши въпроса с тъй наречената "толерантност" - евалла.Ама като четем постовете / пример- съветничката/, дълбоко се съмнявам!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.