24rodopi.com/Общество

Най-тъжният момент в Кърджали бе, когато свършат… билетите за прожекция, а си още на опашката в кино „Орфей“. Комплексът бе като емблема. Целият град „дежуреше“ на смени в салоните, а калабалъкът отвън като на митинг.

„Тръгваме около 15 момчета от махалата, всеки брои левчета и стотинки, както за билет, така и за семки. След това се превръщахме я в джедаи, я в стрелци от Дивия Запад, а след филма „Робин Худ“ ядохме и шамари. Защото всеки си направи лък и обстрелвахме от храстите преминаващи по улицата край блока автомобили.

С нетърпение се очакваха новите заглавия. Плакати нямаше, афишите бяха изрисувани на платна и поставяни на фасадата на сградата. Шарени, примамливи“, споделят спомени пораснали вече момчета за кино „Орфей“.


„Един в квартала се хвалеше, че гледал 25 пъти „Междузвездни войни“. Когато отидохме на „Универсален войник“, на десетата минута пиян чичка ни вдигна, за да излезе от редицата седалки. Спря се до нас и вика: „Бе, аз мислих, че нещо еротично ще има в тоя филм, тия само се трепят“, друга част от спомените.

Днес кино „Орфей“ няма. Вместо него е модернистичен търговски комплекс, който така и не успяха приватизаторите да разработят в цял обем въпреки, че се намира на пъпа на града. Иначе в Кърджали пак има кино, от голяма верига. Почти извън града, но в луксозен интериор.

„Един филм за тричленно семейство, барабар пуканки, напитки, задължителните вече 3D гьозлици, излиза къмто 100 лева“, споделя родител.

От кино „Орфей“ останаха само спомените…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/11/23 15:49

    И сега си имаме кино на майната си райна и билетът е по-скъп от премиера на филм в Щатите. Като си нямаме друго кино, конкуренция няма, пазарна икономика никаква, и след като за тези с ресурсите "ден година храни", за другите се появяват замунди.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/23 16:25

      Като живееш на село естествено ще ти е далече...

      Изтриване
  2. Анонимен29/11/23 16:11

    Навремето билет за филм струваше 0,010
    лева или 10 стотинки.Да живей демокрацията.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/11/23 17:55

    Кино трйабва да има пред обшината договора така беше направен сега е кафе без кино хей областнийа знаеш и мълчиш

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/11/23 18:50

    u4eni4esko bilet4e 12stotinki za vazrasni 30 stotinki taka be6e ono vreme

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/11/23 19:16

    Купиха [новобогаташите] за жълти стотинки.Изпраха си крадените пари.ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ.(Дано редакцията да публикува коментара нали сме демократична БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.