24rodopi.com/Образование

В периода 26 – 29 октомври, Живка Станудина, която е учител по английски език в ПГ по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали, участва в международен eTwinning семинар за начинаещи и за напреднали по дейност eTwinning“. Семинарът бе на тема „Across the same ancient sea: our shared Mediteranean roots" и се проведе в град Палермо, Италия. В събитието участваха учители и представители на Националните агенции на европейската програма „Еразъм+“ от от Албания, Франция, Италия, Йордания, Тунис, Кипър, Малта и Ливан.

Целта на събитието бе да бъде разработен съвместен проект, който да бъде регистриран в платформата ЕSЕP. По време на груповите сесии, всички участници имаха възможност да дискутират проектни идеи и да започнат планиране на нов eTwinning проект.

 Участниците в семинара се запознаха с много възможности, които eTwinning може да предложи, за да обогатяване на преподаването и ученето и за това, как учителите да предоставят на учениците си по-добри шансове за тяхното представяне в училище чрез улесняване на свързването, обмена, проучването, решаването, създаването, споделянето, сътрудничеството с цел разширяване на техните хоризонти. Събитието бе уникален начин за намиране на партньори по образователни проекти и стартиране на международно сътрудничество с други училища по света.

Като резултат от участието на представител от ПГИ „Алеко Константинов“ в семинара, училището бе включено в нов eTwinning проект, съвместно с колеги от Италия, Албания и Тунис.  Той се явява съпътстващ към проект по Ключова дейност 1, сектор „Училищно образование“ на тема „Иновативни европейски практики в образованието“, който ще се реализира в партньорство с обучителна организация от Испания. Ползватели по него ще бъдат 10 ученици и 8 учители от гимназията, които ще реализират мобилност през месец април 2024г. ЕTwinning проектът ще постави началото на едно ново пътуване в партньорството с училища и учители от различни държави и ще даде възможност за обсъждане на общи теми в сферата на образование между тях.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.