24rodopi.com/Общество

За втори път Илкнур Кязим се закле като кмет на община Момчилград, а Ерсин Юмер беше избран за председател на Общински съвет с пълно мнозинство.

Това стана по време на тържествена сесия на разпоредителния орган. По време на заседанието клетва положиха общинските съветници и кметовете на 38 населени места. Сред официалните гости бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, заместник-председателят на 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание Мукаддес Налбант, председателят на ОИК Павел Гатев, бившите кметове Акиф Акиф, Бирол Кьосеюмер и Ердинч Хайрула, бивши общински съветници и много момчилградчани. Заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник Емил Топалов.

Общинският кмет, общинските съветници и кметовете на населени места положиха клетва. Павел Гатев връчи удостоверенията от общинската избирателна комисия.

"През последните 4 години Община Момчилград наложи нови стандарти в местното самоуправление и градът се превърна в образец за съвременно благоустрояване. Администрацията видимо се адаптира към новите социално-икономически реалности и може да послужи за пример по отношение на модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места", заяви в приветственото си слово Никола Чанев.

Илкнур Кязим благодари на избирателите и призова общинските съветници и кметовете на населени места през следващите 4 години да не забравят за хората, които са гласували за тях.

"Всички добре знаем какви са проблемите на населените места в община Момчилград. За решението на някои от тях трябва и държавата да бъде до нас, до малките общини, до нашите граждани. Нашите управници в този парламент и правителството да чуват за проблемите на село Синделци, на Багрянка, на Момчилград. Всяко населено място, независимо колко отдалечено е, щом се намира в пределите на Република България, българската държава и правителство трябва да направят всичко възможно, за да могат тези граждани да живеят като европейци", заяви Илкнур Кязим.

След тържествената част общинския съвет премина към първата и единствена точка от дневния ред на заседанието - избор на председател.

Беше избрана временна комисия по избора, в която участваха представители на всички политически партии в разпоредителния орган. Беше издигната една кандидатура - на досегашния председател Ерсин Юмер от ДПС. Последва тайно гласуване. Ерсин Юмер получи гласовете на всички 28 присъстващи общински съветници.

"Момчилград трябва да се развива, а постигнатото дотук трябва да се надгражда с общи усилия. Ще се стремим всички решения да бъдат в полза на гражданите и бизнеса, за развитието на община Момчилград", заяви Ерсин Юмер.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/11/23 17:52

    Първата точка на следващото заседание трябва е:
    Да се направи Фондация за подпомагане на бедни и болни и в нея парите да се събират от заплатите на ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ като автоматично се превеждат 99% от Заплатите им
    Да видим колко са дошлите за ПАРИЧКИ И КОЛКО ЩЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА НАРОДА СИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/23 08:37

    Предложение : Преди изборите кандидат Общинските съветници обещаваха,че ще работят даже и безплатно за общинските си избиратели.Дойде време да го докажат !!! Нека във всяка община се учреди Фондация за подпомагане на бедните и болни граждани и там да превеждат от заплатите на Общинските съветници суми от порядъка на 70-99% от заплатите им.Тогава ще разберем, кои са там за ГРАЖДАНИТЕ или са за ЗАПЛАТИТЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/23 15:01

    Parata pravi borbata.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.