24rodopi.com/Политика

Стилът „Карадайъ“ е изчерпан вече, на тези избори ключовата роля в ДПС изигра Делян Пеевски и партията постигна отличен резултат – втора сила и по брой на общински съветници (964), и като разширение на влиянието в общините (кметовете са 42).

Това заяви Илхан Андай 24rodopi.com в коментарното студио на bTV след втория тур на местните избори.

ДПС върви по пътя на разширяване на влиянието и увеличаването на резултатите и на следващите парламентарни избори, което е една от целите на партията, каза още Андай. Той е категоричен, че повишаването на резултатите е заради по-стройната организация на работата на тези избори и ключовата роля за това е на съпредседателя на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Делян Пеевски се намеси на терен в средата на кампанията, обиколи регионите. За разлика от Карадайъ, който беше 72 часа в Кърджали, Пеевски дойде само за 2 часа в града, постави задачите и каза: „Оттук нататък няма да има скандирания, но ще има работа, така че всеки ден хората да усещат, че имат кмет, който решава проблемите.

На някои това им се хареса, други гледаха стресирано, но после се стегнаха. Факт е, че секционните анализи сочеха до средата на кампанията едни резултати, а след това те се увеличиха и видяхте какво се случи на 29 октомври“, заяви Андай.

По отношение на смяната на кмета на Кърджали, Андай заяви: „При Хасан Азис положението е малко по-сложно. Той има натрупани негативи в последните години. Носеше и много дини под една мишница – заместник-председател на партията, кмет на Кърджали, университетски преподавател”, каза журналистът.

Журналистът е категоричен, че увеличените гласове за Ерол Мюмюн в град Кърджали са доказателство, че новият кмет е разширил периферията на гласоподавателите, сред които са и много българи.

По повод сглобката в държавата той заяви, че очаква бърз анализ в ГЕРБ следващата седмица и би могло да се направи нов формат, защото „при тази ниска активност всеки в държавата би се стреснал какво би се получило при парламентарни избори със същите муцуни“.

Според Андай големият губещ на балотажа е ГЕРБ и вината е на Бойко Борисов, който вместо да се довери на най-добрите си партийни функционери и опитни общинари в столицата, в последния момент заложил на тактиката „говореща вафла“. Това не е укор към Антон Хекимян, а оценка за номинационните действия на Борисов, отбеляза Андай. „Шумен, например беше спечелена община на ГЕРБ и за следващия мандат, но след намесата на Борисов сега тя е на БСП“, допълни той.

Относно битката за София, журналистът прогнозира, че разликата между Васил Терзиев и Ваня Григовора е толкова малка, а сигналите за нередности толкоква много, че най-вероятно резултатът ще бъде оспорен в съда.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Само и само ДПС....крайно време е в България да има министър на МВР,министър на Отбраната ,министър на Икономиката от малцинствата....при бай Ганьо само кражбиииии и корупциииии

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/11/23 11:06

      Реджеп вместо да умуваш научи децата си на български говори на български на обществени места както и в къщи после ги изучи и ги прати в университети но не в Тракийския в Одрин и тогава искай министри маймун . Гледай какви кариери правят Бесте Събри и Бюлент Мюмюнов . Тогава даже няма да искаш да бъдат политици . . .. .

      Изтриване
    2. Анонимен7/11/23 20:21

      Искам да съм пример за младите хора, които искат да се развиват тук, споделя шеф Раджеп пред Мон Дьо.

      Изтриване
    3. Анонимен7/11/23 20:57

      Аз като един турчин, който говори на турски в къщи, като ти чета коментара виждам че имаш най-малко 7-8 правописни грешки. Така че преди да тръгнеш да правиш забележки на хората научи правописно майчиния си език!

      Изтриване
    4. Анонимен8/11/23 17:55

      Аз правописно си го мога , по- скоро съм пропуснал доста запетаи ( което е пунктуация не правопис), но тук едва ли има кой да разбере това !? А ти ? А майчиния , който употребяваш у дома, писмено владееш ли ? И да ! Ще правя и още как , майчин след табелата на север е равно на общак ! Така че , учи се и се развивай, и не забравяй,че твоята родина е България !

      Изтриване
  2. Анонимен7/11/23 02:29

    220 хиляди гласа за ДПС не ми се виждат като победа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/23 08:37

    Предложение : Преди изборите кандидат Общинските съветници обещаваха,че ще работят даже и безплатно за общинските си избиратели.Дойде време да го докажат !!! Нека във всяка община се учреди Фондация за подпомагане на бедните и болни граждани и там да превеждат от заплатите на Общинските съветници суми от порядъка на 70-99% от заплатите им.Тогава ще разберем, кои са там за ГРАЖДАНИТЕ или са за ЗАПЛАТИТЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/23 08:38

    Да очакваме ли и в другите общини смяна на зам.кметове

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/11/23 08:39

    Ако Пеевски беше Председател, нямаше да има нужда от партиите на Касим или Местан

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.