24rodopi.com/Коментари/Политика

Движението за права и свободи (ДПС) навлиза в друга орбита. Сбъдват се мечтите на Ахмед Доган - Иван да е начело, а не Хасан, след това ще последват изпълнения на норми и цели.

Това коментира пред bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

Областните структури на ДПС започнаха да издигат кандидатурата на Делян Пеевски за председател на Движението. Според Андай в този случай „може да говорим за един осъзнат рефлекс на областните структури и на лидерите по места“.

„Етносът, крепящ ДПС, харесва работягите. Харесва, които правят ихтибар на човека, който пък инвестира с бюлетината си. Трябва да приемем, че етническите турци не искат вече да са сърдечни страдалци, а европейци, стремящи се към по-висок стандарт“, посочи в сутрешния блок на bTV Илхан Андай.

„Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи“, написа преди дни Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет на ДПС.

След писмото на Доган и след като вече над 15 областни структури номинират само Пеевски, едва ли ще очакваме друга новина. Но пък не е лошо да има единствена кандидатура на базата на това, което се очаква от Движението като работа, продължи Илхан Андай.

Той описа ситуацията в ДПС така: „Имаме един отслабнал като позиция вече бивш председател Карадайъ. Имаме една неработеща младежка формация. Там между другото е отстранен и младежкият лидер Сезгин Мехмед. Имаме един екип на стария председател, който е имитирал по-скоро дейност през последните години и неизпълнение на спуснатите норми по време на избори.“

Според журналиста на фона на това нещо имаме един силно играещ Делян Пеевски и на местните избори, и в парламента в последните 5-6 месеца. Дейността на Пеевски рефлектира и върху това да се движи машината Министерски съвет.

Имало е да става в ДПС, но пък става много бързо, което създава малка нервност, но и много дюлгерска енергия за създаване на нов дом, заключи Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/23 13:47

    Точно така! Абсолютно сте прав!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/23 14:09

    Не е приказлив, а действа. Няма да говори с втръснали изтъркани лозунги като предишния. Интересно, в джамии, на паметници, мевлиди и андисвания по гробове ще ходи ли? Или ще остави мъртвите на мъртвите и религията на религиозните, и ще ръчка партийните членове за повишаване на жизнения стандарт на всички в региона.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/23 16:39

    Пътувах с кола от Банско към Велинград преди две години. Спрях на пътя, една възрастна жена продаваше масло и кашкавал преди Юндола. Говорихме с жената и тя каза: "...всичко което е направено в този регион е благодарение на Пеевски. Той даде пари както за църквите, така и за джамиите. Намери пари за пътищата,и намери работа и на младите." Аз бях изумен от приказките на тази непозната възрастна жена тогава.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/23 16:47

    Не е длъжен да влиза в джамия ,като е христиенин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/11/23 01:04

      Бог е един за всички, но под различни имена- Като мюсюлманка съм влизала във всички храмове и съм се молела по мой си начин и вярване, както и са го правели всички мои приятели-близки - моето семейство, ние сме единни, заедно на всичски празници и погребения ....далеч от политика и демагогия...ние се знаем.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.