24rodopi.com/Политика/Коментари

„Оставката е написана в края на октомври, когато Карадайъ вече беше само един председател с кола и шофьор. В последната седмица преди изборния ден той се появи за два дни в Кърджали сам и това беше последната му изява на терен. Прощаването с ДПС беше в "Бастиона". В деня след изборите в посолството на Турция имаше прием за 100-годишнината и Карадайъ беше там, но не се появи на снимката на посланик Секизкьок, Пеевски и всички от ДПС“, коментира в сутрешния блок на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

„След това стигаме до вчерашното заседание на ЦОБ, което продължава толкова дълго, че не се провежда обичаният за вторник формат с участието на оперативното бюро и депутатите.

Вместо това вечерта най-силните в ДПС в момента се качват в така нар. Сарай в Бояна. Какво следва след затварянето на страницата Карадайъ в ДПС депутатите ще научат тази сутрин в парламента, където се събират в 8.30 часа.

Депесарската логика изисква Карадайъ да се оттегли като съпредседател на ПГ на ДПС, а и като народен представител“, каза още Андай.

Според него на първото стъпало в ДПС винаги ще бъде Ахмед Доган, на второто – Делян Пеевски, а на третото – Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Сабрие Сапунджиева, Илхан Кючюк, както и някои кметовете-отличници.

„Всички те ще бъдат нещо като „политически пчелички“ в ДПС с ранг на зам.-председатели и членове на ЦОБ, но като поведение те ще бъдат по-разпознаваеми от много лидери на други партии. Те излизат напред. Те ще са бачкатори като Делян Пеевски“, посочи още Илхан Андай.

Очаквайте подробности

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.