Самуил Крумов/24rodopi.com/Лично мнение

„Гледам резултатите за София. Софиянци са си останали софиянци. Ужасяващи селяци. Втрещяващи. Смайващи. Убийствени цървули. Затова си пуснах групата Status Quo. Те не са софиянци. Те са чиста, неподправена, неразредена радост. Калъфи. Галоши. Поети с ватенки“.

Това написал в профила си във фейсбук онзи, изявяващ се на политически анализатор, Евгени Дайнов. Със  солидното соц минало, аристократ на онзи строй, който днес е готов в затвора да вкарва всеки инакомислещ. Разбирай, този който не е на неговото мнение.

Обиден бил професорът, приличащ в главата на разплетена дамаджана, че Васил от соц аристокрацията не бил избран по-ударно от същата тази „синя“ София.

Впрочем, това бе човекът нарекъл миньорите орки.

„Ваканция в чужда страна, Чичо сам те праща на война. Ти си в армията сега…“

Цитат от най-известната песен на Status Quo „В армията“.

Разплетената дамаджана явно отдавна вече е като на ваканция в тази държава. Или си мисли, че има поръчка от Чичо Сам. Както и да е, за янките войната в чужда държава е „ваканция“. За този, нашия, всичко родно е гнусно, тъпо, селско, галошеско. Поети с ватенки?! Такава потресаваща комплексарщина само неолиберал може да има.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/11/23 15:25

    Пак много точно казано. Това самонадеяно парвеню не може да стъпи на малкия пръст на поетите с ватенки, които сме имали. Сещам се за Пеню Пенев. Няма място за сравнение - единият се хлъзга в слуз по земята, другият - лети.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/11/23 15:28

    Скоро ще му се наложи отново да си смени статута и ще крещи:" С ватенки да съм обут,първа радост е за мен!":))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/11/23 15:47

    Евгений Дайнов е зачислен от 1 март 1982 г. за аспирант в този институт със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП. Ироничното е, че година по-късно, с подобно решение колега в Института по история на БКП към ЦК на БКП става Георги Първанов. Да, да, това е същият оня секретен сътрудник на Държавна сигурност, с псевдоним Гоце.Колегата на Гоце, троцкистът и ляв анархокомунист Евгений Дайнов защитава дисертация с вселенски важната и много значимата за израстването му като бъдещ син шаман тема Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюза /1972-1981 г./.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/11/23 15:55

    На студентите си говори по същия начин. Политически псувни им разказва от днешния ден, за шестица трябва да си от ПП-ДБ, за двойка трябва да си от ГЕРБ или БСП. Никой нормален университет няма да го държи, само този на Господарите му. Даже Господарите му се ужасяват от него, за прекалената му сервилност и дискретизиране на САЩ и ЦРУ. Той е много слаб агент на чужди служби.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/11/23 16:16

    Много грозно, бе, господин Миндил от село Миндя

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/11/23 20:55

    Истината боли.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/11/23 17:30

    Защо не се споменава, че баща му по социализма е бил кореспондент но вестник "Работническо дело" в гр.Москва и гр.Лондон . Защо е ползвал облагите на властта .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.