24rodopi.com/Общество

Да се завърнеш от чужбина и да се сблъскаш по най-болезнения начин с родната реалност. Изпита го гурбетчия от Кърджалийско, който потроши автомобила си в дупка на пътя, а след това бе глобен за реализирано ПТП.

Тази история 24rodopi.com разказа преди повече от две години…

Инцидентът става през август 2021-ва година по пътя между Асеновград и Кърджали. В района на едно от селата „Ауди“-то на 41-годишния мъж минава през дупка. Гумата се пръска, джантата е изкривена, нанесени са и други поражения, чиято стойност по-късно се изчислява на 1500 лева.

„Повиках екип на полицията, за да констатират инцидента. Пристигнаха полицаи от Асеновград, а по-късно разбирам, че съм глобен с 200 лева. Мотивите са „поради несъобразена скорост с пътните условия и състоянието на пътя в тъмната част на денонощието попада в дупка и реализира ПТП“, разкри тогава водачът за 24rodopi.com.

Година по-късно той пребори акта в съда. Само преди дни родопчанинът спечели и делото срещу Агенция „Пътна инфраструктура“ едва на втора инстанция-в Окръжен съд Пловдив. АПИ трябва да плати 661 лева обезщетение за щетите по автомобила.

„От години живея в Германия, за подобни неща не се стига до съд-виновният плаща. Само тук толкова време трябваше да се боря затова, че не съм виновен, а държавата трябва да се погрижи за състоянието на пътната мрежа. Обмислям да съдя и държавата. Заради всички главоболия, които ми бяха причинени по различните дела. Не ми трябват парите на данъкоплатците, искам само справедливост. Искам хората да шофират по безопасни пътища“, сподели за 24rodopi.com гурбетчията, която обяви „война“ на дупките.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/23 13:56

    Дано тези хора да внесат и малко активен гражданин и европейска култура.Адмирации за човека.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/23 14:39

    Тук ти взимат бизнеса и унищожават хора и съдби и са безнаказани това е Бг 2023

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/11/23 15:28

    ашколсун момче трябва всички да са като теб ,бъди жив и здрав

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/11/23 16:56

    Посочете къде е държавата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/23 19:58

    точно ама МНОГО ТОЧНО браво на това момче .трябва някой да плащаааааа за щетите по колите от тези ДУПКИ по пътищата .АПИ ОБЩИНИТЕ .НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА. ЗАЩОТО ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ДАНАЦИТЕ А КАРАМЕ ПО МНОГО МНОГО ЛОШИ ПЪТИЩА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/11/23 21:08

    Някой задавал ли си е въпроса защо няма гурбетчия кмет, гурбетчия полицай, гурбетчия депутат, гурбетчия съветник, гуретчия политик и т. н

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/11/23 22:17

    Съди и лично отговорните - министъра, кметове при общински пътища и улици...да отговарят с личното си имущество...да видем тогава дали се действа или не...няма жалене.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/11/23 22:51

    Браво на този младеж!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/11/23 20:23

    Що за убитаци са тези български полицаи, които са задължени да защитават гражданите, а те глобяват невинни гражданин. Хайде ако можеш уважавам тая държава, и това знаме, които те мачкат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.