24rodopi.com/Политика

Кърджалийските депутати от ДПС отбелязват огромния принос на председателя на парламентарната група Делян Пеевски за приемането на Бюджет`2024, което рефлектира върху работата на общинските администрация, и за одобрените рекорден брой инвестиционни проекти на общините в Източните Родопи в края на 2023 година.

За първи път от 3 години бюджетът на страната се приема навреме. Сред основните параметри на бюджета, приет от Народното събрание тази седмица, е влизането в 3% дефицит, който е сред най-важните сред Маастрихтските критерии за влизане в еврозоната, значително увеличаване на парите за образование, млади семейства, култура и редица други, като за сметка на това се вдига значително облагането на хазартния бизнес, от което се очаква в хазната да постъпят над 200 милиона лева повече.

Общо харчовете, които планира да направи държавата, са в размер на 81,3 милиарда лева или около 40% от брутния вътрешен продукт. Самият БВП пък, очаква финансовото министерство, трябва да нарасне с 3,2%. Спада и инфлацията - до нива от 4,8% на годишна база.

„Благодарение на активната работа на председателя на ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски, както и на председателя на Комисията по Бюджет и финанси в 49 то Народно събрание г-н Йордан Цонев, за първи път инвестиционните проекти на всички общини от област Кърджали - Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград , Кърджали, Момчилград и Черноочене - са включени в  Държавния бюджет за 2024 година“, посочва народният представител Елван Гюркаш.

„Заделените средства са вследствие на последователната политика, която води парламентарната група на ДПС и нейният председател Делян Пеевски за развитието на малките населени места“, подчертава тя.

Проекти за над 100 милиона лева ще бъдат реализирани от Общините в област Кърджали в следващите месеци. Единственото разочарование е в сферата на санирането. Какво първи 24rodopi.com писа, едва 8 жилищни блока в Кърджали ще бъдат санирани в областния център за сумата от 13 милиона лева, при предварително планувани 30 милиона. Това се дължи на слабата работа на Община Кърджали до май 2023 година относно възможностите за енергийно обновяване на стария жилищен фонд и на съществуващия само на книга Областен информационен център. Критика в тази посока търпят и народните представители.

Очаквайте: Защо Делян Пеевски е по-голяма новина за България от акад. Николай Денков!?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/12/23 13:52

    Посочете поименно списъците за всяка община от област Кърджали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/12/23 12:49

      В ДВ последен брой за 2023 ще са публикувани, непълен списък има към проекта за бюджет на страницата на НС

      Изтриване
  2. Анонимен24/12/23 10:18

    Някой виждал ли е през годините на прехода мислещ депутат или обективен журналиист.Всичко е ала-бала,така ясно го казаха кирчовците в оня запис.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/12/23 17:36

    Най добре им направете по един паметник.Че това е тяхно задължение .А вие избраните от обл.Кърджали какво правихте.Лъха на нещо неприятно....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/12/23 09:54

    Какво мислели нищоправещите? Не мислят, лъскат и ласкаят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.