24rodopi.com/Кърджали

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кърджали ще се приемат възнагражденията на кмета на общината, кметовете на населени места и на общинските съветници, считано от датата на полагане на клетвата – 08.11.2023 г. Предвидено е увеличение с 15% спрямо досегашните възнаграждения.

Със същия ръст са увеличени през месец септември и възнагражденията на работещите в общинската администрация. Така предложените възнаграждения на кметовете са съобразени с параметрите в чл.52 от Закона за държавния бюджет на Република България, приетия на 05.09.2023 г. общински бюджет 2023 и с текущото изпълнение на бюджета.

Определянето на възнагражденията на общинските съветници са регламентирани в проекта на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация за мандат 2023-2027 като същите са обвързани с възнаграждението на кмета на общината, председателя на Общинския съвет и с участието в заседания и комисии към Общински съвет-Кърджали.

5290 лева ще бъде основната заплата на кмета на Община Кърджали. Определянето на размера на основните възнаграждения в общинската структура ще бъде разгледана на предстоящата сесия на разпоредителния орган на12 декември.

Актуализацията на кметските заплати в страната ще се отрази в ръстово изражение и на възнагражденията на съветниците.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/12/23 12:47

    Това е България и политиката. Колкото по малко работа, толкова повече пари. Пък за кражба да не говорим

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/12/23 13:02

    Време беше! От глад умряха хората

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/12/23 13:36

    На опашката сме по всички показатели в ЕС.Да живей демокрацията.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/12/23 23:02

    А,ние гражданите да го духаме минималната заплата 900лв направо срамота наеми да си плащаш ток вода за семейството какво остава за цял месец..няма да се оправи тая държава да се наядат тия гладните..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/23 14:43

    ако пък дигнат този паметник на толерантноста ще е най голямата глупост нали летим с пеперудата 2 те глупсти ще си играят на криеница ххххххх къде си ,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.