24rodopi.com/Политика

Бившият бос на „Лукойл“ за България и настоящ туристически магнат Валентин Златев разчита много на кърджалийката Николина Ангелкова в бизнес делата си.

Освен огромната заплата от 30 000 лева, която ще прибира Ангелкова като част от Съвета на директорите в туристическото дружество на Златев „Тера Уей“, властната дама от Крумовград (тя е родена в Крумовград, но по-голямата част от живота й преминава в Кърджали – б. р.) е получила и служебна лимузина „Мерцедес Майбах“ от правешкия олигарх, с която гордо се разхожда из София, пише „Стандарт“. Преди броени дни изпадналата от листите на ГЕРБ с кандидати за депутати Ангелкова смая доскорошните си подчинени в Министерството на туризма, след като се появи с тузарската лимузина на стойност над 500 000 лева на церемонията на осмите годишни награди, раздавани от ведомството, в 5-звездния хотел „Шератон“ в центъра на София.

„Запознати потвърдиха, че през последния месец Ангелкова е засичана многократно да се вози в баровското возило, което й било предоставено за ползване заедно с личен шофьор от Вальо Златев.

Някои дори твърдят, че Николина Ангелкова е миноритарен съдружник на доскорошния шеф на „Лукойл“ в новостроящия се 5-звезден хотел в Танзания Kempinski Longoza Lodge в Националния парк Серенгети“, отбелязва още изданието.

Строежът на хотела в Танзания стартира преди няколко месеца, като според официалната информация инвестицията, която ще направи Валентин Златев, е в размер на 72 млн. долара. Хотелът се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Николина Ангелкова стана официално част от управата на туристическата империя на Валентин Златев на 17 ноември т.г., когато беше вписана в Съвета на директорите на „Тера Уей Инвестмънт Груп“.

Докато беше министър на туризма, Николина Ангелкова се прочу със скъпия си и луксозен вкус, демонстриран чрез дизайнерските тоалети и дамски чанти, с които се появяваше на официални събития, пише „Уикенд“.

Припомняме, че Ангелкова е дъщеря на виден кърджалийски строителен бос. Пътят й в политиката премина от офиса на Ремзи Осман от ДПС през СДС и други формации, а в последните години бе в ГЕРБ.

Докато беше министър в едно от правителствата на Бойко Борисов, вицепремиерът Валери Симеонов поиска нейното отстраняване заради скандал с придобито имущество, но началникът й я защити.

На снимката: Спомен от министерския период - снимка със Сълвестър Сталоун. Ангелкова вярваше, че серията снимки с холивудски звезди ще повлияят позитивно на българския туризъм

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/12/23 17:48

    Много е важно с кого спиш ! Чие отроче си ! Дали си от еврейско или арменско потекло. Едно от трите. Нищо лошо и нищо лично . Просто си гадая ! Нищо в живота не е даром ! Нищо !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/12/23 18:56

    Prav si,tocno taka e.Ogleday se,osluchay se i togava premini.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/12/23 18:57

    Тука още е с клюна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/12/23 21:35

      Няма лошо, аз такива ги харесвам. :D

      Изтриване
  4. Анонимен23/12/23 19:32

    Дай за да ти дадат. Когато е била министърка е подписала договори за милиарди. Сега е ред да и го върнат.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/12/23 19:42

    Да причакваш хората в коридори на път към тоалетна, за едно селфи, мирише на сталкър.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/12/23 20:33

    Ако тя е кърджалийка, тогава аз съм немкиня🤪🤪

    ОтговорИзтриване
  7. Калинката си е Калинка

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/12/23 21:38

    Каква е тази реклама на Танзания и Серенгети, много ми дреме на мен къде какви хотели ще отварят. Ако ще тука на язовира да отворят!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/12/23 19:24

    Може пък баща и да е купил, но го крият

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.