24rodopi.com/Образование

Фестивалът „Тайните на Родопите“ се превърна в общоградски празник, в който си дадоха среща талантът, приятелството и радостта, изразени във фолклорното изкуство.

Събитието в Кърджали бе своеобразен финал на многобройните дейности по проекта, финансиран от Министерството на младежта и спорта и реализиран от Регионално младежко сдружение „Кърджали за теб“.


Фестивалът бе открит с мащабен концерт в Дома на културата, в който участваха 16 творчески формации от Кърджали и Хасково. В самото начало на спектакъла бе проведено награждаването на призьорите от организираните в рамките на проекта национални конкурси по изобразително изкуство и фотография. Във фоайето на културната институция през целия ден бе поставена изложбата с най-добрите картини и снимки, представящи магията на Родопите. Концертната програма бе повече от впечатляваща – 24 изпълнения на български и турски народни песни и танци, многоцветни носии, усмивки, легенди за Родопите и много щастливи деца.

На следващия ден фестивалът трябваше да се проведе на открито, но поради неблагоприятното време фестивалната програма бе изместена в спортна зала „Арпезос“. Въпреки студа и дъжда, малки и големи любители на фолклора се събраха, за да се опитат да покажат родопските ритми и своя талант. Специално за този ден пристигнаха групи от различни възрастови групи от Крумовград, а имаше състави, участващи и в двата дни.

Домакинът на събитието Милко Багдасаров – президент на волейболен клуб „Арда“ – Кърджали – изненада присъстващите не само с приятно затоплената зала, но и със специално подготвена заедно с децата коледна песен. Той поведе и дългото хоро в края на фестивалния ден, в което се включиха и участници, и публика.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.