24rodopi.com/Общество/Коментари

Блокада на трибуната в парламента. С други думи - без повече глупости из устите.

В същото време вандалщината е в ход. Нарязват Паметника на Съветската армия. Ръка с автомат, после глава… Напомня на съдбата на армията ни и бойните способности. Нарязани, пратени за скрап, към момента и подарявани. Като най-страшното оръжие, с което разполагахме-ракетният комплекс СС-23. Тактически балистични ракети с обсег от 400 километра, можещи да носят и ядрен заряд. Подготовка за пускане-15 минути, секунди за изстрелване след подадена команда, смяна на траекторията, което ги прави почти невъзможни за прихващане. Тях нарязахме първи, за да влезем в НАТО. А по един безмълвен отговор на въпрос към тогавашния президент Първанов-май и две сме харизали на братята американци. Да изследват технологията.

Днес сме голи. Съвсем скоро ще браним Алианса с прашки и лъкове.

Напомня и нарязването на историята. И всеки си я чете както му дойде, фрагмент по фрагмент. Някои дадохме на пъплящите към ЕС т.нар. северномакедонци. Историята всеки си я реже както му е изгодно и политкоректно. Та един паметник ли няма да нарежат. С него се заличава миналото, разбирате ли.

Австрия не ни пуска в Шенген. Там също имат монумент на Съветската армия. И никой не смее да го пипне. Дори останките, които помнят Аншлуса и са го приемали със сълзи на очи. Какво ли си мислят австрийците за нас? „Тия собствената си памет отричат, та какво остава да помнят споразумения за защита на границите“.

Вандалите спрямо собствената си история.

Като „посетихме“ набързо Австрия, да преминем и към Германия. Седмица на трагедиите. Майка и дете от Кърджали изгоряха при пожар в сграда в град Офенбах. Постройката се оказа пръсната от топлината. Нещо и в конструкцията не било наред. „Санирането на проблемите“ не е наш патент.

Родилка почина в болница, 67-годишен се самоуби с пистолет на двора си. Малкият Мурад не успя да дочака подкрепата от хиляди и напусна този свят.

Тъжна седмица, обхващаща цялата жестока реалност на битието.

У дома е нетърпимо. Събираме средства, вместо самата държава да помогне на болните си деца. Колко са те? Милиарди ли ще са нужни? Не, но пък милиарди имаме за оръжия на хартия.

Куршум в главата тук или огън в жадуваната чужбина за гурбета.

А Те режат паметници. Защото това е най-големият ни проблем.

Народът бе отколе безпощадно нарязан, парче по парче. Кое е позитивното в тазседмичния обЗор? Няма такова, освен ако се приема фактът, че огромна част от народонаселението ще се нареже яко в петък и събота.

На снимката: Разликата между Виена и София

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/23 10:53

    Да,много вярно заглавие !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/23 11:31

    Тука е България бе алоооооо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/12/23 12:58

      Бе алооооо, това, което се случва, в Танганайка ли е?

      Изтриване
  3. Анонимен16/12/23 13:00

    Американска прислуга,достойна за работа на плантация в Юга, кърти и руши, но нищо не е създала

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/23 13:02

    Браво! Изключително точен и правдив коментар!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/12/23 13:16

    И оная грозна статуя на престъпника Георги Димитров като махна ревате. Приемете, че този режим беше престъпен и се научете как се демонтира скулптора от такъв тип.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/23 14:08

    Първо танковете ги пратихме в Северна Македония,после ги нарязаха за скраб.Това сме ний,така поглеж дий воле дий.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/12/23 14:21

    Зашо в центъра на москва няма 30-метров паметник на Св. св. Кирил и Методий, и техните ученици от Преславската школа, след като ние сме им дали писменост и духовност на руснаците? До 10век, преди да ги покръстят, те са имали шведски имена ( Ингвар, Хелга, Свейнвал, и Валдемар, стават- Игор, Олга, Святослав, Владимир и т.н.). Но това не го пише в нашите учебници, там пише че всички сме славянски братя.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/12/23 15:49

    Всеки народ под колониализма на англосаксонската цивилизация е робски народ,
    беден народ,нещастен народ,.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/12/23 18:09

    Този който подари танковете на Северна Македония, преди да стане президент, стана франкофон, но през месец януари 1990 г. пред културният дом в Кърджали го замерваха с яйца та се чудеше какво да прави . Такива са ни нашите политици .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/12/23 18:33

    Браво на Родопи.Дано прочетат статията и в София,но едва ли

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/12/23 20:56

    А какво стана с този дето под негово ръководство в София три пъти гърмяха мавзолея на Георги Димитров докато накрая го събориха. Той преди две години гушна букета . Това дали някой го помни .

    ОтговорИзтриване
  12. Фашизма се върна в България с тези третополови продажни управници...да живеее Революцията
    И народа си знае работата с тези продажни мекерета

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.