24rodopi.com/Регион

Бедрие Газиюмер бе избрана за заместник председател на Общинския съвет в Черноочене.

Това стана на първата редовна сесия на разпоредителния орган.

По време на заседанието се определиха постоянните комисии и техния състав. По предложение на председателя инж. Месру Мюмюн съветниците избраха и Комисия за противодействие на корупцията за мандат 2023 – 2027 г. към Общински съвет-Черноочене.

Съветниците гласуваха решения по 11 основни и 3 допълнителни точки. Между тях са определяне на представители в различни национални и регионални асоциации, сдружения и комисии.

По внесена докладна записка от кмета на община Черноочене инж. Айджан Ахмед съветниците предоставиха временен безлихвен заем за допустими възстановими разходи по процедура за „Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд.

По тази програма ежедневно 1 400 души от различни населени места на територията на община Черноочене получават обяд.

Кметът на община Черноочене инж. Айджан Ахмед уточни, че в допустимата целева група попадат лица и семейства без или с ниски доходи, възрастни и самотно живеещи пенсионери, както и лица, обект на социално подпомагане. Сред тях са хора с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване; лица, които поради инцидентни обстоятелства са в уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане; така също и скитащи, бездомни лица и др.

Общински съвет-Черноочене утвърди, освен 32-те кметства с вече избрани кметове на последните местни избори, кметските наместничества в селата Ночево, Пчеларово, Безводно и Женда да се запазят и за срока на мандат 2023-2027 г.

С назначаването на кметски наместници в населените места, които нямат статут на кметство, се цели създаване възможност за ефективно местно самоуправление – по-добро и качествено обслужване, бързо и навременно реагиране и разрешаване на възникнали проблеми и задоволяване на различните потребности на населението.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Пеевскииии да направи чистка на вечните крадливите,корумпираните Калинкиииииии в общината
    30 години все едни и същи индивиди на ясла и никаква полза за бедното стадо

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/23 21:46

    Преди нямаше зам.председател.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/12/23 07:56

    Комисии бол, файда йок .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/12/23 09:05

    Някои кметски наместници трябва да се сменят. Не вършат никаква полза на населението.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/12/23 12:23

    Ново начало със стари муцуни.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/12/23 12:26

    Старите муцуни от 30 години, кога ги махате!!! Май ги назначавате за настойници.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/12/23 12:52

    Лелее, беше голям театър.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/12/23 13:07

    Председателя е с висше, но му трябва заместник-настойник.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.