24rodopi.com/Общество

Три перални бяха дарени на хоспис „Добролюбие“, хоспис „Червен кръст“ и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания.

Дарението бе направено от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, а техниката е закупена с негови лични средства.

С този жест кметът изпълнява поето обещание на 9 октомври, когато се отбеляза Световния ден за палиативна грижа.

Управителят на хоспис „Добролюбие“, Здравко Карамитев, изказа искрена благодарност за жеста. Той поздрави Ерол Мюмюн с изборния успех и му пожела успешен мандат.

Това е знак за социалната Ви ангажираност към хората от общността, нуждаещи се от хоспис – палиативни грижи“, каза той и покани кмета да сложи първата играчка на елхата в хосписа, която ще се украси за Коледа.


Управителят на „Червен кръст“ Стела Каракашева също благодари за дарената пералня, от която персоналът има неотложна нужда. Кметът изрази готовност за подкрепа и на двата хосписа, в които се грижат за хора с тежки болести и им пожела светли Коледни и Новогодишни празници.

Емоционална среща имаше кметът с ползващите услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания, с директор Мюжгян Адем. Кметът посочи, че дарението е по повод предстоящия Международен ден на хората с увреждания – 3 декември. Мюжгян Адем поясни, че посетителите на центъра за незрящи изработват топки за сушилни и новата пералня ще им бъде от полза за създаване на възможност за трудова заетост.

Ерол Мюмюн посочи, че Община Кърджали ще се стреми да провежда адекватна социална политика като разкрива нови и качествени социални услуги. Към настоящия момент в общината са разкрити и функционират 20 услуги за деца и възрастни с увреждания като 2 от тях се финансират от общинския бюджет.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/23 15:19

    Браво за хуманната постъпка.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/23 17:04

    Г-н Ерол Мюмюн Ти си нашата надежда към по добро. Да си жив и здрав.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/23 17:20

    Allah kabul etsin

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/23 18:00

    Bravo covek s golyamo sirtse

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/23 18:19

    Пътища ще имали,предишния само към махала боровица направи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/12/23 08:52

      Споко, и пътища ще има. Дал е парченце надежда на хора в неравностойно положение. Все отнякъде трябва да се започне. Всеки с каквото може трябва да помага - екипът му, общински съветници, служители, граждани, партии, НПО.та. Една кауза в името на всички, ще се развива само когато сме реално обединени и подкрепяме правилните действия.

      Изтриване
  6. Анонимен1/12/23 21:20

    Toi e tikiv i tikiv ṣe ostsne ot 20 godini go poznavam.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/12/23 07:08

    Улични кучета и направи пътищата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/12/23 12:21

    Вярваме н това,че изглежда че ще работи много по добре от предишните !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/12/23 13:09

    Покажи и на селските общини как се работи!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/12/23 15:41

    Това е добре! Благодарности и респект. Това е началото. Така беше и с бившия! Дано не повтори и действията му от последните два мандата! Дано!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.