24rodopi.com/Кърджали

Община Кърджали стартира процедура за изпълнение на проект „Реконструкция и благоустрояване на част от площад „Хаджи Димитър“ и обособяването му в „синьо-зелен остров“.

Обектът на интервенция и реализация на инвестиционната мярка „Адаптация на синьо-зелената инфраструктура в стара градска част на град Кърджали към ефектите от измененията на климата” е част от площад „Хаджи Димитър”, който поради вида на настилката и липса на достатъчно растителност е своеобразен топлинен остров през летните месеци. Площта на разработка е 1 018 квадратни метра.

С проекта се предвижда запазване на съществуващата растителност и нейното естетично и функционално внедряване към облика на пространството. Ще има нови зелени площи и декоративна растителност с цел разширяване на екологичния комфорт и подобряване качеството на среда.

Предвижда се нова тротоарна настилка от нехлъзгав материал, както и замазка за обрушените подпорни стени и оформяне на компрометираните стъпала.

В южната част ще се оформи цветен остров от многогодишна растителност, съчетана с декоративен камък. В непосредствена близост ще се изгради нова чешма, която ще допълни визията на „синьо-зеления остров“.

Заложени са паркови елементи - пейки, пергола, кошчета.

Обща прогнозната стойност на обществена поръчка е до 346 726 лева, без ДДС.

Крайният срок за изпълнение на строително-монтажните работи е 31 март 2024 година.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/12/23 20:00

    кражбите продължават.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/12/23 20:04

    В Кърджали като чуем синьо и ни е страх вече. Синя зона пари

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/12/23 21:43

    Кажете и нещо добро де : Звучи страхотно мн свежо прохладно и приятно ще стане разбира се с постоянна поддръжка!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/12/23 08:10

    Едни пари хвърлени на вятъра..или в джобовете на някой без никаква реална полза от това нещо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/12/23 18:14

    За мургавите ни съграждани от махалата!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/12/23 11:06

    Кръговото е площад Македония, Хаджи Димитър е там където беше руският пазар.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/12/23 19:29

    Сефте виждам такова тъпо кръстовище,кат това на пазара.Някой е взел пари за нищо,типично за нашия град.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.