24rodopi.com/Мнения

Явор Дачков/журналист/анализатор:

На всяко летище паспортния контрол е автоматизиран и отнема минута.

Да представяш отпадането му за исторически успех, постигнат след като си се съгласил опашките за Гърция да останат и да прибереш сирийски и афганистански добре мотивирани младежи, е много нещастен пиар.

Кирил Петков/съпредседател на „Продължаваме промяната“:

Няма как успехът да бъде представен като провал. Въпреки многото усилия в тази посока

• България чака този момент от 12 години.

• Въздушен Шенген не е “нищо” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на авиокомпаниите, работят в Европа, прибират се при близките си за празниците.

• Ще получим значителни финансови средства за укрепване на границите.

• Това решение ще е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.

• Ще има засилено присъствие на сили на „Фронтекс“ при охраняването на границата – това е солидарност и обмяна на опит, и е допълнителна гаранция за сигурност.

• В “играта сме”. България политически става член на Шенген, участва във всички формати и преговори, има право на вето.

• Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите. 

• Ние и сега сме задължени да регистрираме и приемаме мигранти - така е според Дъблинското споразумение - не е нищо ново.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/12/23 13:28

    Кирчо тъпото канадско наркоманче, какво друго да коментираме?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/12/23 13:40

    Софиянци тъпите Варненци тъпите Пловдивчани тъпите и по-големите градове те ги избраха.ДЯДО СЛАВЕЙКОВ "НЕ НАРОД А М....И ТУЙ ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/12/23 13:49

    Не сме за Шенген.Въздушният и морският Шенген е подаяние и компромис от страна на ЕС.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/12/23 13:53

    Тия смешници вместо да нарязват паметника в София, можеха да подходят като римляните. Те сменяли статуите на низвергнати императори, ама това била скъпа процедура. Така че просто махали главите на старите и слагали тези на новите.
    Та в този ред на мисли, Кирчо, Ристю Бойкикев, Атанасов (в ролята на детето), както и Лена можеха да си турят просто техните тикви на паметника и над него огромен надпис „Шенген“. „Ние сме в Шенген, за минутки вече можем да се ометем от страната със самолет, при нужда!“

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/12/23 14:40

    Прост, по-прост,най-прост, Дойдоха някакви некадърници да ни оправят ,ще ни на тресат такава напаст с тези араби,че ще се наложи ние да избягаме! Какъв Шенген ,на каква цена?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/12/23 15:03

    Киро си пътува само по Въздух и море вие му меслете

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/12/23 21:57

    Ще бягаме ние някъде другаде! Това е целта- българите да се махнат от тази територия! Още един щат на САЩ с прислуга!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/1/24 09:35

    Според мен е добре. По-добре от нищо. Така вървят нещата, с компромиси и в бавни темпове. За мигрантите е прав, трябва да се приемат според Дъблинското споразумение. Популистически и вероятно поръчени коментари от журналиста не променят нещата.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/1/24 19:15

    Нищо общо с изпълнени условия, ЕС си казаха, че е политическо решение. Никой да не се бие по гърдите за заслуги.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/1/24 11:07

      Защо,няма мини Шенген между,България,Румъния и Гърция за да се избегне този ад на Маказа господа управници.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.