24rodopi.com/Образование

Десетокласничката от „Славейков“ Айрин Минчева завърши успешно трите класа на Националната младежка академия, организирана от Национален младежки форум. Първият от тях се проведе в Атия, а вторият и третият в Шумнатица.

Участниците трябваше да изпълнят задачи, за да могат да преминат към следващите етапи. Като първата задача, която Айрин реализира, заедно с ученичка от ЕГ "Христо Ботев" - Наз Ибрям, беше информационната кампания "ОСТАНИ ТУК!" и "Младежко пространство в Кърджали" , която представляваше изложба на университети в България. Целта на събитието бе да подтикне младежите да продължат образованието си в България, както и да се допитат до гражданите относно младежкото пространство в Кърджали и дали то е достатъчно според тях. След усърдна работа и двете бяха приети на втория клас на академията, който се проведе през октомври. Тогава участниците работеха над себе си, затова как правилно да изразяват чувствата си и да комуникират с хората около тях. А за да може да се класират за последния етап, академиците трябваше да анализират проблем, избран от тях самите. За Айрин задачата беше лесна, защото анализира проблема за липсата на младежко пространство в Кърджали, с който се занимава вече от няколко месеца. Тя има подкрепата на съучениците, учителите, директорите и педагогическия съветник в любимото й училище за шампиони. Активното момиче успя да премине и към третия клас. Работата в него включваше разработване на проекти, за да кандидатстват по програми за инициативи и кампании, които искат да осъществят. Той се проведе през ноември, отново в Шумнатица, надалеч от динамичното градско ежедневие, но програмата им със сигурност не им позволи да забравят какво означава динамика, защото имаха задача да се разделят по групи и да започнат писането на проект в рамките на два дни. А в последния ден трябваше да представят готовите материали пред комисия.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.