24rodopi.com/Регион

Над 100 авджии от Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Бели брези“ в Ардино се събраха на традиционна вечеринка, за да отчитат края на поредния ловен сезон.

Гост на тържеството бе и кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

Вечеринката бе открита от председателя на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов. Той направи кратък анализ на сезон 2023-2024 г. „Можем да се поздравим с един успешен сезон, пълен с изненади по ловните полета. Не са допуснати никакви инциденти по време на ловните излети, което е най-важното. През изминалия сезон ЛРС „Бели брези“ показа много добри резултати при отстрела на диви свине. Всички дружини изпълниха плановете и 100 %. Винаги сме полагали целогодишен труд и всеотдайност за опазването на дивеча и увеличаването на популацията им в района“, заяви Шахин Байрамов. Той изказа своите благодарности на председателите на дружините, груповите отговорници и на всеки един ловец за добрата организация и дисциплината по време на ловните излети. Пожела на всички членове на Сдружението много здраве и успехи през предстоящия ловен сезон.

Участниците във вечеринката бяха поздравени от кмета на общината Изет Шабан, който членува в дружина „Ардино 2“. „Ние традиционно сме много добри партньори с ЛРС „Бели брези“. Изпълняваме определени ангажименти и ще продължаваме да го направим и занапред. В наше лице Вие имате един добър партньор и можете винаги да ни разчитате във всеки един момент от вашата дейност“, заяви Изет Шабан. Той пожела на ловците много здраве, семейно щастие, благоденствие, слука и точен мерник.


Кметът Изет Шабан връчи наградите на ловците, отстреляли глигани през сезона с трофейна стойност. Носители на златен медал за трофей от дива свиня са Олчай Шабан от ЛД „Млечино“ със 128,00 точки и Севгин Али от ЛД „Ардино 1“ със 120,30 точки, на бронзов - Реджеб Ахмед от ЛД  „Ардино 1“ със 110,50 точки.

Шампиони с най-голям брой отстреляни диви свине за изминалия сезон са авджиите от ЛД в „Ардино 2“ с председател Сергей Арнаудов - 70 броя, на второ място са ловците от ЛД „Бял извор“ с председател Митко Илиев - 48 и на трето ловците от ЛД „Млечино“ с председател Хакиф Местан - 29. Индивидуално, с най-много отстреляни диви свине, първенец е Любомир Димитров от Ардино 2. Той е отстрелял 11 броя. На второ място е Реджеб Ахмед от Ардино 1 с 10 броя, а трети е Рафет Хасан от Бял извор със 7 броя.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/24 21:08

    Понеже глиганите нямат пушки
    Неравностойна е битката !!!
    Ерджан …

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/24 09:48

    Да припомним:
    Най-много се лъже:
    1.Преди избори
    2.По време на война
    3.След лов

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.