24rodopi.com/Общество

Двама 18-годишни младежи. Съученици. Срещат се на бензиностанция в Крумовград. Единият е с автомобил „Фолксваген Голф“ на баща си, другият пък си почиства „Сеат“-а. Разговарят помежду си и първият тръгва. Вторият след него и настъпва газта, за да го достигне и отново да си побъбрят.

Движат се по улица „Княз Борис Първи“ в родопския град. „Голф“-ът със 112, а „Сеат“-ът зад него със 121 километра в час, при максимално допустими 50. Приближават района на село Каменка, отстоящо на 2 километра от Крумовград. В този момент 54-годишен водач се опитва да се включи в движението на главния път. Летящият 18-годишен с испанското возило настига съученика си, навлиза в насрещното и… блъска с предницата автомобила на възрастния мъж, който прави опит да завие наляво. 54-годишният е заклещен. На място пристигат екипи. Транспортиран е първо в болницата в Кърджали, а след това в Пловдив. Счупен таз е резултатът от неотдадено предимство…

Три години след инцидента 18-годишният със „Сеат“-а е освободен от наказателна отговорност. Наложена му е глоба в размер на 1000 лева. Другият пък е оневинен. Според прокуратурата присъда трябва да има и за втория водач, защото „подобно поведение на пътя може да се квалифицира като нерегламентирано състезание – гонка“.

Решението бе потвърдено и на втора инстанция.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/1/24 08:35

    Napravo zatvor na takiva uligofreni tova e opit za ubiistvo…

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/1/24 08:44

    В кърджалийско ложата на тогите действа така !!! Има ли... за тях, няма носене на отговорност от нарушителите. Стига да си донесъл достатъчно... за тях. А когато татковците на момченцата работят в чужбина доста....евро.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/1/24 08:56

    В село Поточница всяка събота си имаме подобни догонвания с коли, но си имат важни бащи и дядовци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/1/24 08:59

    Затвор и за двата млади правят се на Бързи и яростни но пълни бракми

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/1/24 09:13

    И аз си карам в града със 100. Няма радари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/1/24 09:46

    Кажете му като е в Кърджали да спре пред Зорница единствената спирка в град Кърджали да го глобят. 1000 лв за потрошен човек,а те продължават да се занимават само с паркиране

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/1/24 09:46

    Нали в същото положение обвинявахте Местан че не е погледнал и се включил в движението,е станало е същото той се включва и те налитат върху него ,но нали Местан Местан е политик и развали много сметки трябваше да бъде унищожен,двойни стандарти

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/1/24 21:26

    Mehmedali kade si....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.