24rodopi.com/Общество/Регион

17 нови работни места са били разкрити в Крумовград след финансиране на поредните проекти от Фонда за развитие на малкия бизнес.

15 проектни предложения са били одобрени през м.г., като общата стойност на подкрепата е в размер на 1 144 338 лева. Самоучастието на предприемачите пък е в общ размер на 114 433 лева.

Това стана ясно по време на връчването на плакетите и сертификатите на бенефициентите в сградата на Община Крумовград.

32 проекта са кандидатствали през 2023 година, а общият размер на заделените средства от Фонда са били 2 820 000 лева.

Одобрените идеи на местни предприемачи са в сферата на земеделие и животновъдство, производство, услуги и здравеопазване.

Припомняме, че Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес бе създаден от „Дънди Прешъс Металс“ и Община Крумовград.

Грантовото финансиране от страна на компанията е 55%, 35 на сто се осигурява от банков кредит, гарантиран от „Дънди“, а 10 процента е самоучастие на бенефициента.

Фондът функционира от пет години, като до този момент вложените средства в подкрепа на малкия бизнес са в размер на над 11 млн. лева, с които е подпомогната реализацията на 64 проекта. С тях са открити 145 нови работни места.

До момента няма забавени или просрочени кредити.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.