24rodopi.com/Общество

Семейството на починалия в затвора родопчанин все още чака препис от аутопсията.

„Казаха ни, че вероятно тази седмица ще го получим от съдебния лекар към болницата в Пазарджик“, сподели за 24rodopi.com синът на починалия Халил Халил.

Както вече писахме, 60-годишен мъж умира 4 дни след като влиза в затвора.

„Той бе здрав мъж, нямаше оплаквания. Какво се е случило там, искаме да разберем истината“, посочи пред наш екип синът. Семейството е от Джебел.

Бащата Георги Христов е с условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В изпитателния срок той отново бил зад волана. При проверката с дрегер било установено 0,67 промила. Рецидивът му коства ефективна присъда от 7 месеца „лишаване от свобода“.

„Баща ми влезе в затвора в Пазарджик на 13 декември. Ден-два по-късно се чухме. Каза, че всичко е наред, дали са му чисти чаршафи, чувства се добре. На 17 декември ми позвъниха от управата на затвора и ми казаха, че баща ми е починал. Бях шокиран. Първо като причина посочиха инфаркт, след това ми казаха някакъв вътрешен кръвоизлив. Така и не ми дадоха резултатите от аутопсията. Прибрахме тялото и погребахме баща ми“, разказва Халил. По думите му, по краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези.

„Сякаш е бил малтретиран, бит. Искаме да ни предоставят резултатите от аутопсията в писмен вид“, настоява синът.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/1/24 14:55

    Убили са го.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/1/24 19:03

      Язък за човека, за 1 бира без произшествие да го пратят в затвора, а онзи с втора условна за юмруците и спрейовете? Не разбирам

      Изтриване
  2. Анонимен9/1/24 15:49

    За съжаление за кокошка няма прошка........за милиони.......ЖАЛКО

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/1/24 16:00

    Fayda nqma. Zashtoto nqma da se varne veche. Otishal si e o tozi svqt.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/1/24 16:47

    Родопи 24 кажете на институциите да не убиват хората с недомислията си... Имаше задължения в съседна страна. Избяга в България. Най вероятно е получил инфаркт от голям стрес! Обикалял и разправял че ще влиза в затвора, търсел е опора. Чувствал се е в безпътица, безпомощен, силно паникиран! Дрогирани и пияни убиват, осакатяват и трошат имущество и никой не ги вкарва в затвора! Полицията в България като види безпомощен и беден шофьор го мачка жестоко. И съдът защо го пращате в затвора? Дайте му метла, мотика, търмък, лопата да чисти по селата и кметствата, да помага на възрастни хора. Един вид обществено полезен труд! Съд и полицаи заедно го пратиха в отвъдното. Един добър адвокат и съд в Страсбург до дупка. И България ще плати стотици хиляди Евра.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/1/24 18:58

    Мъчил се е,никой не знае истината.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.