24rodopi.com/Общество

„За мен е чест и удоволствие всички заедно да празнуваме 34-ата годишнина от основаването на нашата партия – Движение за права и свободи в Кърджали“, обяви доц. д-р Джевдет Чакъров, който бе сред официалните гости по време на отбелязването на годишнината. Той предаде на кърджалийската структура специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Празникът е повод за равносметка, за позитивния и негативния опит, който ние трябва да имаме, така, че да отговорим на предизвикателствата на днешния ден и на това, което предстои пред нас, пред страната ни и пред света с оглед на това, че действително България има уникален етнически модел и основният принос за това е на ДПС. Ние трябва да благодарим на нашите основатели на партията, репресираните за това, че сме били първата дисидентска организация в страната, която се е изправила срещу асимилационната политика на тоталитарния режим така, че да се направят първите стъпки към демокрация в нашата страна“, заяви доц. д-р Джевдет Чакъров. Той подчерта, че днес ДПС не участва директно в управлението на страната, но е фактор на стабилност и могат да се гордеят всички. „Редно е да го кажа пред най-монолитната, най-успешната и най-стабилната организация на ДПС“, подчерта Чакъров. Той отбеляза още, че трендът, който е тръгнал на местния вот, трябва да продължи. „И нашата основна цел на предстоящите евроизбори е да имаме минимум 4 евродепутати. Пожелавам една успешна година на ДПС и на кърджалийската организация“, каза в заключение доц. д-р Чакъров.

Областната организация на ДПС в Кърджали отбеляза тържествено 34-ата годишнина от учредяването на партията.

Официални гости на празника бяха доц. д-р Джевдет Чакъров, зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова, 7-те кметове на общини от областта-инж. Изет Шабан, Неджми Али, Ерол Мюмюн, Себихан Мехмед, Шинаси Сюлейман, Илкнур Кязим и Айджан Ахмед.

На гостите бяха предадени сърдечни поздрави от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който се оказа, че е поел разходите за празненството.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад поздрави присъстващите с 34-тия рожден ден на организацията от името на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. „Ние знаем, че носим отговорността да бъдем за пример, водеща областна организация в семейството на ДПС и с всички наши идеи, инициативи и политически мероприятия се стараем да бъдем за пример на останалите организации в нашата страна, заяви Ресми Мурад.

Народният представител Елван Гюркаш отбеляза, че благодарение на уникалния етнически модел, чийто архитект е почетният председател д-р Ахмед Доган, България успява да осъществява мирен преход от тоталитарния режим към демокрацията. „ДПС вече 34 години се развива и надгражда по пътя на демокрацията. Нашата сила и успехът на нашата сила е именно заедността. Ние, когато всички сме заедно, сме успешни, това сме го доказали“, заяви Гюркаш.

Емоционално и с много аплодисменти бе прието словото на кмета на Джебел Неджми Али, който поздрави празнуващите от името на кметовете в област Кърджали, и който се спря на позитивните неща, случващи се в Движението през последните месеци. Той акцентира върху стартиралата инвестиционна програма за финансиране на проектите, заложени в тазгодишния бюджет на държавата. Темпото е високо и за това говорят предстоящите подписвания на  новите договори в МРРБ, като основната заслуга в тази посока е на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. „Раздвижи се системата. Случващото се ще даде тласък на икономиката и на всички български общини. Без ДПС не може да има стабилно управление“, каза кметът на Джебел.

Неджми Али говори и за актива на ДПС, натрупал административен капацитет, като подчерта, че „на последните избори е работено под слогана на новото начало“, нещо което в Джебел се наложило да се приложи още преди 4 години.

„С общи приказки и кухи послания няма как да се върви напред, работещите ще получат подкрепа“, каза Неджми Али.

В своето приветствие зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова изтъкна, че ДПС в област Кърджали е еталон за висок партиен дух, толерантност, заедност и отлични изборни резултати. „Ние продължаваме напред, да градим, да сътворяваме, да задаваме параметрите на бъдещето, така, както ни е учил нашият учител в политиката д-р Ахмед Доган“, заяви Хюсменова.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/1/24 10:54

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/1/24 10:58

    Ново начало, ама на снимката е оня дерибей Бахри Юмер.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/1/24 10:58

    А нямат ли цел да подобрят живота на избирателите? Или искат единствено повече на брой гласове?

    ОтговорИзтриване
  4. Листата на ДПС за европейските избори: 1. Джевдет Чакъров 2. Неджми Али 3. Илхан Кючюк 4. Танер Кабилов. Родопи, запомнете това и ще си говори пак през месец май. Мандатите ще са малко над 3.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/1/24 11:05

    Хубави хора, хубави думи, АМА отчуждени от амуджата и йенгето!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/1/24 11:16

    НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ЧЕСТЕ В СНИМКА С ПРЕДАТЕЛИ КАТО БАХРИ
    ЩЕ ВИ НАКАЖЕМ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ
    ТАГАВА ПЕЕВСКИ ДА ВИ ПОМОГНЕ
    НЕ ВИ ЛИ ЕСРАМ ДА СЕ ХВАЛИТЕ ЧЕ ПЕЕВСКИ ПОЕЛ ВЕЧЕРЯТА НА ДПС
    БАХРИ И РЕСМИ ВЪН ОТ ДПС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/1/24 17:23

      Много си прав Ресми и Бахри вън от партията.Не мога да забравя прескоференцията от Кърджали ,когато ардинчанина беше рамо до рамо с джебелчанина...жалко са нас гласоподователите....

      Изтриване
    2. Анонимен9/1/24 17:48

      Има 7 общински кмета, на тях им отива да поемат масрафа за мероприятието...

      Изтриване
    3. Анонимен9/1/24 20:44

      гледай да се сдобриш с близките ти,остави тези приказки ти никога не си бил дпс, пак кой ти даде кокал са лаеш за жълти стотинки, кой къде е бил всички знаят, като напишеш коментар нещо ще се промени ли, от твоите постове нищо не се променя повярвай ми,точно теб дпс няма как са те слушат. От Турция зависят някои неща,но от теб-не смятам

      Изтриване
  7. Анонимен9/1/24 12:36

    Превърнахте една паметна дата в която е нормално да се отдаде почит на основателите и учредителите на партията, хората които в онези тъмни времена с риск за живота си са основали и учредили ДПС, но защо превръщате тази дата в сбирщина на която да присъстват 500 души които нямат нищо общо с създаването на ДПС. По този начин вие омаловажавате делото на тези хора. На тази дата съберете основателите и полит-затворниците и техните семейства. Дори най- срамното в случая е, че повето от присъстващите нямат нищо общо като цяло с ДПС. Престанете с тази порочна практика "Хайде на келепира и софрата"!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/1/24 13:18

    Вече стана смешно ! Бахри Юмер, почетен гост. Да бяте покавили и наследника та Тодор Живков .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/1/24 14:39

    ДА на Талят Чобан, ЧОВЕК! И на другите учредители, НЕ на кавгаджията до него

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/1/24 17:35

    Бахри Юмер е учредител на ДПС, само напомням ако някой не знае

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/1/24 19:02

      Много го уважаваме, почитаме , обичаме и помним всичко !

      Изтриване
  11. Анонимен9/1/24 18:55

    İnsanın kendi yolunda yanlış gitmesi,başkasının yolunda doğru gitmesinden daha iyidir.(alıntı)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.