24rodopi.com/Регион

6 240 лева само за 20 минути бяха събрани по време на традиционната ловна вечеринка на Ловно-рибарско сдружение „Родопи“ в Момчилград за лечението на ловеца Назиф Юсуф. В благотворителната инициатива се включиха авджиите от всичките 13 дружини на Сдружението, както и гостите на вечеринката.

Ловното мероприятие се проведе в събота в комплекс „Маказа“ и събра над 700 души. Празникът на ЛРС „Родопи“  бе уважен от председателя на НРЛС-СЛРБ инж. Васил Василев и много гости.

Вечеринката беше открита от автентичната група за Балкански фолклор „Зейбеклер“ с ръководител Метин Хасан. Групата изпълни специални балкански ритми и обра аплодисментите на присъстващите.

В приветственото си слово председателят на ЛРС „Родопи“ Танер Идриз отбеляза, че през последните няколко години Сдружението е укрепил своите позиции, както организационно, така и в ловно дело. „При нас стана традиция ежегодно след приключване на ловния сезон да провеждаме това дългоочаквано мероприятие. Ловът е нашето хоби,  нашата страст и любов към природата. Особено ми е приятно да ви съобщя, че сме отстреляли 468 диви свине, което постижение е рекордно. Отстреляхме и над 280 хищници по Закона на лова. Като добро дело можем да отчетем и разселването на елен-лопатар – 45 броя, като очакванията ни са да бъдат общо 60“, заяви Танер Идриз.

Председателя на НРЛС-СЛРБ инж. Васил Василев поздрави момчилградските ловци с добрите постижения през сезона.

От свое име и от името на кмета на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на Общинския съвет на Момчилград Ерсин Юмер също поздрави ловците на Сдружението за успешния и безавариен ловен сезон. Пожела им здраве, наслука и любовта към природата да продължава.

По традиция се проведе и празнична томбола, на която бяха  раздадени много стойностни ловно-рибарски артикули. Най-голяма награда (полуавтоматична пушка) отиде при Шенгюн Ахмед, член на ловната дружина в Рогозче. Имаше и наддаване за  печено прасе, шаран, свински бут и заек.

Изненадата на вечеринката бяха танцьорки, които направиха голямо шоу и бяха посрещнати много сърдечно от празнуващите ловци.

Гюнер Шюкри

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.