24rodopi.com/Общество

„Изградили сме много болници, но тази ще бъде специална. Защото ще се намира в Кърджали. А този град е мултинационална, мултиетническа, мултикултурна столица на България. Да оставим географията и разположението му в близост до две граници. Най-голямата ценност на Кърджали са хората - едни трудолюбиви и любознателни хора живеят тук. Чок ачикгьоз, както се казва“, обяви Тихомир Каменов – председател и основател на фирмената група на „Търговска Лига“.

На 8 януари бе подписан договорът за покупко-продажбата на терените, върху които ще се изгради новата болница в Кърджали.


„Това е може би най-сериозната инвестиция в региона, още повече, че тя е свързана с най-важното-здравето на хората. С новата болница жителите на област Кърджали ще имат равен достъп до качествено здравеопазване. Ще имат избор къде да бъдат лекувани. С тази инвестиция Кърджали ще стане по-привлекателен за живот“, обяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Той благодари на всички, които имат пръст този договор да бъде подписан и с него да се даде съвсем скоро реален старт на строителството на новата МБАЛ „Сърце и мозък“, която ще разполага и с медицински университет.


„На 8 януари се отбелязва Бабинден, днес се навършват и 60 дни от встъпването ми в длъжност като кмет на Кърджали. Пожелавам си на всеки 60 дни да правим по една толкова важна инвестиция“, добави Ерол Мюмюн.

На подписването на договора присъстваха още председателят на Общинския съвет инж. Мухаррем Мухаррем, проф. Тони Веков – председател на борда на Българския кардиологичен Институт, който управлява мрежата на високотехнологични болници „Сърце и мозък“ и клиниките за майчино и детско здраве „Мама и аз“, общински съветници, граждани.

Двата парцела в парк „Арпезос-Север“, върху които ще бъде изградена болница „Сърце и мозък“, ще бъдат продадени за 2 980 827 лева. Сделката подлежи на облагане с ДДС, като сумата е без дължими данъци и такси, които са за сметка на купувача „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД.

Дружеството получи сертификат „Инвеститор Клас А“ и има право да придобие терена с преференциите, полагащи се на топ инвеститор.

Двата имота са с обща площ от 37 068 квадратни метра. Инвестицията на дружеството върху тях е в размер на 15 милиона лева.

Терен от 29 968 кв. метра е предвиден за комплекс за здравеопазване, а върху 7 100 кв.м за съпътстващи здравни и образователни дейности.

Очаква се изграждането на болничния комплекс да стартира през есента на т.г. и да приключи в рамките на три години.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/1/24 13:52

    Bravo na hökümeta.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/1/24 16:46

    Кърджалийци сме много работливи пък с най ниски заплати в България нещо ми се свързва

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/1/24 21:56

    Общината да построи и мост на болницата - към Възрожденци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/24 22:10

    Нашата парламентарна делегация във Виетнам е пописала трудова спогодба за работници от Виетнам , еха като почнат работа в теклас виетнамците едно куче няма да остане в Кърджали , на това му казвам екозелена трудова спогодба .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен9/1/24 21:14

      Може и да дойдат, но само за да продължат на запад. Средната заплата там е към 800 долара, но стоките и услугите са поне четири пет пъти по-ефтини отколкото тук. Хората са 98% образовани, няма да слугуват за минимално заплащане. Такса обучение в университет там е 200 долара на година.

      Изтриване
  5. Анонимен9/1/24 10:12

    Da ne izpekat kucetata na chich.Ne gi chteme.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.