24rodopi.com/Политика

Кандидатът за кмет на Голяма Община Ескишехир в Турция Неби Хатипоглу е с корени от Момчилград, научи 24rodopi.com.

Родителите на Хатипоглу са от Момчилград, преди да се изселят през средата на миналия век в Турция. По думите на местните хора Хатопоглу пази спомени за родния град. Той е роден през 1975 година. Бил е президент на местния „Ескишехирспор“, като класира отбора за Суперлигата на Турция.

Хатипоглу е избран за депутат в турския Меджлис от  дясната "Добра партия" (IYI Parti). По-късно напуска формацията на Мерал Акшенер и преминава в управляващата Партия на справедливостта и развитието - AKP. Членската му карта е връчена на официална церемония лично от президента на южната ни съседка Реджеб Ердоган. Името на Хатипоглу е едно от 26-те обявени номинации на Ердоган за кметове на областни градове за предстоящите местни избори в Турция на 31 март.

Ескѝшехир (на турски: Eskişehir – дословно Стар град, на старогръцки: Δορύλαιον, Дорюлайон, на латински: Dorylaeum, Дорилеум) е град в Северозападна Турция.

Ескишехир е главен административен център на едноименния вилает. Разположен е на река Порсук, с население над 900 хиляди жители.

Градът има канали с гондоли, подобно на Венеция, минерална вода, парк със замък в стил Дисниленд.

В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой на студентите в света – Анатолийски университет.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/1/24 14:48

    И с какво ще ми е от полза да няма да работи вместо нас за нас

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.