24rodopi.com/Общество

„Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента“, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Нито една политическа партия не получи покана за участие в ритуала.

„Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента. Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.

Още повече, че точно той – Тагарев, страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента  да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата.  А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място.

Защото Тагарев е евроатлантик само на думи и поза. Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър.

Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.

Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес“, посочи още Пеевски.

И призова: 

Министър Тагарев, отговорността винаги е лична. Не се крийте зад съветници и експерти! Поемете отговорност за гафа.

Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в “Пирогов”, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента.

Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Бравооо на бат Пеевскииии....това е да си политик и управник с топкиииии...долу долу долу измислените министри от квотата на партиите еднодневки...да живее ДПС

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/1/24 22:18

      Подкрепям ви сдве ръце за коментара. Единствено Пеевски се държи адекватно през последните месеци. Наистина се оказа приятната изненада от страна на ДПС. Поздравления за далновидността на Ахмед Доган.

      Изтриване
    2. Анонимен8/1/24 08:08

      Ако всички политици отстояваха позициите си и не се криеха като мишки в момента Европейците щяха да се наредят да стават Български граждани Браво на Пеевски

      Изтриване
  2. Анонимен7/1/24 20:48

    Да живее Пеевски,да живее ДПС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/1/24 21:19

    Догане, слез при народа за да видиш какви глупости вършат част от ТВОИТЕ избранници.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/24 07:20

    Само може да допуснете 34г да няма виновни за възродителния процес

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/1/24 07:34

    Лорер се тресе от страх в парламента но този Тагарев нещо се прави на тежкар и Пеевски може да го прати в Бюрото по труда

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/1/24 07:35

    Yoru kim tutar seni Arkanda HOH culer var

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/1/24 14:40

    Г-н Пеевски, намалете малко темпото.Ако искате да впечетлите редовия депесар спрете да давате без търг обекти само на ваши хора защото и другите сме хора и искаме и ние като бели хора да хапнем бял хляб.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/1/24 15:36

    Ne na voynata,da za mira.Voenoljubcite van ot Bulgaria .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/1/24 16:28

    Fashisti out bg republikansko upravlenie!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.