24rodopi.com/Коментари/Политика

В „Продължаваме промяната (ПП) - Демократична България” (ДБ) се страхуват от загубата на позиции и от бъдещия политически проект на президента Румен Радев. Това коментира в ефира на Дарик радио журналистът Илхан Андай, посочват от медията.

В предаването на Дарик „Без претенции” той уточни, че това са основните причини за еволюцията в политическото говорене на представителите на ПП-ДБ, които имат „все по-мекушава” позиция към Делян Пеевски и ДПС.

„Определено "Продължаваме промяната" бързо се учат на политика без емоции. Това, което е станало в ефира на Дарик - да признаваш стъпка по стъпка заслугите на Пеевски и на ПГ на ДПС - е подчертаване, че председателят на парламентарната група на ДПС е предвидим, силен и добронамерен партньор на "Продължаваме промяната", заяви журналистът.

Илхан Андай коментира добрите думи от премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел по отношение на ДПС и Пеевски:

„ПП бързо се учат на политика без емоции, може да ядат шамари, но осъзнават, че опозиционно говорене докато си на власт носи само репутационни щети и отлив на избиратели.

Да признаваш стъпка по стъпка заслугите на Пеевски е и мотивирано да подчертаваш, че председателят на ПГ на ДПС е предвидим, силен и добронамерен партньор на „Промяната“. Освен всичко този вид градивно говорене очертава основите на една голяма тема, която ще занимава обществото в следващите месеци, а именно: Кой е по-полезен на България в последните 2 години – президентът Радев или председател на ПГ на ДПС Пеевски.

Ако не бяха депутатите, ръководени от Пеевски, ПП и ДБ нямаше как да бъдат освободени от угрозата на служебните кабинети на Радев.

Въобще, страхът на ПП и ДБ от бъдещият проект на Радев ще ги направи по-мили към хората, които ги крепят на власт, и особено към Пеевски Защото тези, които повярваха на кампанията на Радев за лансирането на Кирил Петков и компания, те в главата на Радев са и бъдещите гласоподаватели на президентската партия. За хубаво или лошо около Радев има само консуматори и никакви наченки на лидерски осанки“.

„ДПС определено получава своето, а ПП стават по-мъдри, по-далновидни, не се виждат след този мандат на "островите" (както се саморазкриха в записа от заседание на ръководството), а в българската реалност – виждайки, че трябва да паднат от клона, те бързат да се хванат за друг, те признават олекването си и превръщането в по-слаб политически субект, който може да се окаже в поддръжащата роля, в която е ДПС в момента, а ДПС да стане по-значима от ПП. Искат да бъдат възприемани като предвидими евроатлантици“, каза още Илхан Андай от 24rodopi.com.

Оцапани хора в ДПС, вредящи на партията, се опитват да останат на важни позиции, коментира Андай. Според него, депесари с важни функции от регионите до ЦС и ЦОБ на ДПС, са против смяната на елита и правят всичко възможно за запазване на статуквото. Те прилагат хватки от казармата а ла „стари войници“, които не вършат работа, а умеят да имитират дейност и загриженост.

„Етап след етап ДПС върви към постигане на големите си цели. И въобще не е важно кой какво говори по студиа и кой какви послания пробутва от парламентарна трибута. Важно е усещането по региони за възстановената връзка с хората, усещането, че в ПГ на ДПС и в „Сараите“ са изписали правилното лечение на болното дълго време Движение за права и свободи.

Разбира се не всичко в ДПС е тип-топ.

ДПС с Делян Пеевски и Джевдет Чакъров трябва да внимават с лобистите и комисионерите, наведените и гледащите с пламък в очите новия лидер типажи, които носят вина за проспаните 10 години“, каза Илхан Андай.

Той смята, че ДПС ще се бори за 4+ мандата на европейските избори, но ако не се случи промяната в редиците на партията, резултатът отново ще остане около 300 000 гласа, а това означана трудни 3 мандата.

Ахмед Доган вижда случващото се в света в началото на 2024-та, но се опитва да види и този свят след изборите в САЩ в края на годината, и съобразно внимателния си анализ нарежда дневния ред на партията от днес до края на ноември, за да бъде тя с визия на политическа сила в час – и сега, и тогава, каза още Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/1/24 20:44

    Доган защо го е страх да посети Турция ,въпрос към Андай нали много знае

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/1/24 12:24

      Samo v Turkiye li go shube, v Bulgaristania kade go vijdate? Pod krevatia? Ili v Sarbia, Makedonia, Romania?

      Изтриване
  2. Анонимен26/1/24 20:55

    Песски защо не направи една екскурзия до Лондон или Ню Йорк? Ще го посрещнем с полицейски почети и ще го нагостим едно хубаво на топличко.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/1/24 21:53

    Пеевски да смекчи малко тона към руснаците,че вече се вижда накъде отива Световния ред!! И хич да не си мисли,че Америка му е зад гърба! Ако е там,то е ,за да му бие шута,когато вече няма полза от него! Америка никога не може да е приятел!Запомни!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/1/24 22:14

    Актуален много добър прочит на полит. обстановка. Познавач от първо лице съдържанието на ДПС. Прав е, че "старите войници" ще направят всичко необходимо за да развявст техния корпоративно-корупционен байрак. Вярвам Пеевски ще наложи успешно НОВОТО НАЧАЛО с Джевдет Чакъров. Добре за България!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/24 22:27

    Интересно къкъв ще е внимателният анализ г-н Ахмед Доган и пренареждането на дневния ред на партията, след като доста преди изборите в Щатите, Таня Чаткън, съдия във федералния съд в щата Колумбия спря делото Пеевски срещу Джанит Йелън до по-нататъшно разпореждане на съда по закона Магнитски, с мотива че санкцииите не подлежат на съдебен контрол, и има вероятност върховният съд да реши делото изобщо да не бъде разглеждано от съда.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/24 23:34

    Щом, Пеевски е насреща, няма проблеми......трагедията бълг. е пълна....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/24 07:55

    ПП на кой е ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/1/24 07:57

    2025г щяло да има геополитическо разпределение и всяка партия ще има по двама или трима шефове и всеки ще отговаря за иизтока запада и космоса

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/1/24 08:19

    Чок сикимде, каза Радо...Шишарката !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/1/24 08:44

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/1/24 09:12

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/1/24 11:57

    Едни и същи неща се повтарят вече години наред. Анализ, който обслужва дпс, анализ, който дава напразни надежди на турците. Анализирайте народопсихологията на турците-те са раздвоени, те са и тук и там, децата там, а възрастните тук, култура и тук и там, традиции и тук и там, религия и тук и там, с арабски и християнски имена, смесени бракове и много други неща. Този етнос е объркан. За това Доган иска да интегрира етноса към държавата, в която са се родили и живяли. Партята задържа тези процеси. Тези разсъждения дават само надежди и задържат етноса, капсуловат го. Това са, съвсем, накратко проблемите, които предстоят, а не определена група да се стреми към властта в общината и държавата и хората да са електорат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.