24rodopi.com/Общество

„Председателят на Адвокатската колегия (АК) в Кърджали управлява еднолично. Той своеволно и незабавно се самоопределя като особен представител по бракоразводно дело за 1200 лева…“

Това е обявила адвокатка по време на отчета на дейността на Съвета на Адвокатската колегия, проведен преди дни в областния град, научи 24rodopi.com.

Тя е направила възражение по доклада, изготвен от председателя Христо Караманолов.

Както вече писахме, и тази година отчетното събрание на кърджалийската Адвокатска колегия не мина без скандал. Отново се е повдигнала темата за разпределението на служебните защитници. Около 200 подобни дела има в рамките на година. Хонорарите пък варират от 600 до 1600 лева. Според юристи, председателят не за първи път се самоопределя своеволно като служебен защитник.

Във възражението става ясно, че докладът за 2023-та година е по съдържание същия от предходната година. „От неговото начало „…Добре дошли…“ до последното изречение „…очакваме оценката Ви за стореното…“. В него 95 процента почти всичко е еднакво. Отново дори фигурират грешките, допуснати от миналата година. За пореден път се сочи и погрешен състав на Дисциплинарния съд, дори увеличен тази година с още един член. Разликите между докладите – отчети са в имената на новопостъпилите адвокати и отписалите са такива, както и е налице минимална частична промяна в някои от посочените цифри за дела и бр. адвокати“, се посочва във възражението.

Засяга се също така „липсата на конкретика за действията, решенията, действителните проблемите на колегията, с които се занимавал и решавал Адвокатския съвет през отчетния период. Не се изпълниха решенията на Общото събрание от миналата година, за предприемане на действия от председателя и адвокатския съвет, със съдействието на Висшия адвокатски съвет, да осигури адвокатска стая за проучване на дела, която да бъде оборудвана с компютър и копирна техника, за което да се депозират писмени искания до председателите на Районен съд Кърджали и Окръжен съд Кърджали-да се депозира сигнал до съответните съдилища за нарушаване правата на адвокатите, включени в албум за разпознаване по наказателно дело“, е посочено още във възражението.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/24 11:14

    Нищо ново под слънцето .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/24 11:33

    И г-н Гатеф прави така.Само, че той си пише 2400 евро.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/24 13:13

    Оставка веднага.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/24 16:16

    Какво стана с присвоените пари на адвокатите в тази колегия, които представляваха здравни и други осигуровки?
    От години е много мътно управлението и!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/24 21:31

    Догодина предстои смяна на ръководството на колегията.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/24 22:13

    Резили в орезилена държава !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.