24rodopi.com/Образование

На първи март стартира приемът в детските градини и ясли в община Кърджали.

Той се осъществява съгласно Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини и в подготвителните групи в училищата на територията на община Кърджали, каза заместник-кметът на общината Веселина Тихомирова.

За учебната 2024/2025 година в Кърджали местата в детските заведения са увеличени със 172. В двете новоизградени пристройки на ДГ „Чайка“ и на ДГ „Щастие“ се разкриват по две групи за 1-ва възрастова група. Това означава, че там местата са с по 50 повече отколкото до сега.

„Добрата новина е, че в две от детските градини ще можем да приемем по 50 деца на възраст три години“, коментира Тихомирова.

Тя заостри вниманието на родителите, че тази година няма да има прием в ДГ „Мир“.

„Когато разкривахме ДГ „Мир“ приемът беше обявен на по-късен етап. Тогава групите, които се сформираха бяха 2 първи, 2 втори, 2 трети и една подготвителна. На практика сега няма възможност за прием в 1-ва възрастова група, тъй като няма деца, на които им предстои да бъдат в първи клас от есента“, обясни ресорният заместник-кмет.

Тихомирова подчерта, че има достатъчно други възможности за прием в близки до „Мир“ детски заведения.

„Както кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн вече съобщи, в града ще има нова ясла – бившата №5. Там ще бъдат разкрити четири групи за деца от 10 месеца до 2 години. Капацитетът на яслата е 72 деца“, добави Веселина Тихомирова.

Важно е родителите, които искат децата им да бъдат в новата ясла, да знаят, че документи ще се подават само в Информационния център в сградата на Община Кърджали, подчерта Тихомирова.

За кандидатстване в останалите детски заведения заявления се подават на място.

Приемът на документи е до края на април, а класирането по график е в началото на юни.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/2/24 00:19

    Още с 300 да се увеличи,няма как да стигнат,от селата дечицата също кандидатстват. Нали имат адреси и точкова система?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.