24rodopi.com/Регион

960 излизания с противопожарна техника, 833 от които за възникнали произшествия, като само пожарите са 430.

Това отчетоха от Регионалната противопожарна дирекция за миналата година. Броят на произшествията спрямо 2022 г. е намалял с 5,3 %, като намалението при пожарите е с 18,7%. Най-чувствителна е промяната при „пожарите без материални загуби“.

Резултатите по основните направления на дейност бяха представени от директора комисар Сергей Заимов в присъствието на зам.-директора на ГДПБЗН старши комисар Любомир Баров.

При пожарите през отчетния период по отрасли водещ е делът на „селско и рибно стопанство“ - 32,8 % от общия брой, следван от пожарите в отрасъл „жилищно стопанство, дейности на домакинства” – 29,5 %.

Водеща причина за пожарите е „небрежност при боравене с открит огън“ с 59,5 %, следвана от „късо съединение”- с 16,3 %.

През 2023 г. при произшествия е загинал един гражданин и са пострадали двама, при 4-ма загинали и 12 пострадали за 2022 г.

През м.г. са проведени 37 обучения за превенция и защита при бедствия, като са обучени 1197 деца и ученици, 377 учители и непедагогически персонал, 214 служители на областна и общински администрации и 19 неработещи и пенсионери.

През 2023 г. са извършени 767 контролни проверки на новостроящи и реконструиращи се обекти. За периода са разгледани 155 проектни документации с постъпили искания, като са издадени 150 становища за съответствие и 5 решения за отказ.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.