24rodopi.com/Общество

„Правим го с ясното съзнание, че един бюджет не е само основен финансов документ, не е таблица с числа и добри инвестиционни намерения. Той е фундаментът на управлението, неговият гръбнак. Правим го, за да дадем шанс на община Кърджали да излезе от застоя и порочния кръг на празните обещания, нереализираните проекти и дълговата спирала“.

Това посочват от групата съветници на ГЕРБ, които подкрепиха Бюджет 2024 на Кърджали.

Ето цялата позиция, изпратена до медиите:

„Години наред местната власт бе лош стопанин на публичната собственост и финанси, бяхме свидетели на разпиляване на обществен ресурс, прахосване и отклоняване на средства, злоупотреби, заметени под килима, сделки в частен интерес. Убеждаваха ни, че държавата е мащеха на община Кърджали и че там се крие разковничето за хроничния недостиг на средства. Да, да, ама не, както би казал покойният Петко Бочаров.

Разбира се, ние не сме наивници на средна възраст и не вярваме, че с магическа пръчка Кърджали ще стане модерен и преуспяващ град. Че порочните практики, на които доскоро давахме гласност, ще изчезнат от само себе си. Надали. Но, ако се доверим на по-мъдрите от нас, няма невъзможни неща, нужни са само време и натиск.

С подкрепата си за бюджета де факто даваме шанс на новия кметски екип да развие своите сериозни инвестиционни намерения, видяхме първата бяла лястовица - камерите за видеонаблюдение в парк „Арпезос-Север“, чухме сериозни заявки за строителна офанзива, сериозна капиталова програма.

Както се казва, зарът е хвърлен. Предстои да видим дали ще стигнем до знак за равенство между заложеното в бюджета и изпълненото. Което изважда пред скоби въпроса за контрола – контрол върху прозрачността на процедурите, изразходването на средствата и качеството на свършената работа. Ще съблюдаваме сроковете за изпълнение на обектите и спазването на гаранционните ангажименти.

Не на последно място, в бюджета са заложени близо 1 млн лева за проектиране. Ще следим тези обекти да преминат във фаза изпълнение, тъй като досега ни убеждаваха, че община Кърджали има готови проекти за милиони, които така и не видяха бял свят.

Гражданите заслужават една съвременна околна среда, крайно време е дебатът за Кърджали да излезе от орбитата на дупките, кучетата, боклука, занемарените паркове и прочие, а да говорим за устойчивост, предвидимост и дългосрочно целеполагане“.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/2/24 14:22

    СГЛОБКАТА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/2/24 15:45

    Ще подкрепят, къде ще идат ! Нали и в София се любят под юргана на властта ! Кой кого, няма значение, важното е да сме във властта.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/2/24 16:30

    Малей, свърши времето на подаянията със стогодишни килимчета втора и трета ръка и затваряне на очите за случващото се в Кърджали. Паралелно с прането, идват истински пари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/2/24 21:57

      Ще видим ! Така се радвахме и преди 20 години ! И тогава ви течаха лигите!

      Изтриване
  4. Анонимен16/2/24 17:51

    Това да не е първо априлска шега, щото първи април е още далеко . Не е необходимо само да обещаваш важното е да го свършиш .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.