24rodopi.com/Кърджали

Община Кърджали обяви обществена поръчка за доставка чрез закупуване и гаранционна поддръжка на нова, неупотребявана специализирана техника и машини за нуждите на ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота“.

Ще бъдат закупени:

Багер-товарач за почистване на нерегламентирани сметища;

Нов товарен автомобил (камион);

Нова почистваща метачна машина;

Нова многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер.

Новата техника ще спомага за чистенето и поддържането на обществените площи в Кърджали. С машините ще се събират и транспортират дървесни и зелени отпадъци от паркове, паркови алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение на територията на общината.

„Техниката, която ще бъде доставена, ще доведе до регулярност и системност при почистването на обществените площи. Това от своя страна ще предотврати нерегламентираното изхвърляне и натрупване на отпадъци в площи, необхванати в организираното почистване на територията на общината“, посочват от Общинска администрация.

Прогнозната стойност на поръчката е 980 000 лева, без ДДС.

Обществената поръчка се възлага въз основа на “Икономически най-изгодна оферта“, при критерий за оценка „Оптимално съотношение качество-цена“.

С друга обществена поръчка Община Кърджали ще закупи две автовишки с работна височина от 20 м. и от 22 м. за нуждите на предприятието, които ще послужат за подобряване на общинската система за управление на отпадъците.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/24 09:07

    Купете и една машина за кръпките и с двама служители ще решите проблема.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/24 10:46

    Тази техника не е нова за общ.Кирково.Подобна " Новата техника"се изпробва на пътя Бенковски - Г.Извор,при извършената нерегламентирана сеч на крайпътните акациеви дървета. И сега чакаме другата нова техника ,която ще спомага за чистенето , събирането и транспортирането на отпадъци от останали след изсичането на дърветата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.