24rodopi.com/Общество

Наркодилъри са превърнали входове на блокове, където живеят, мазета и тавани в тайници за съхранение на дрогата. Сделки се правят както край кооперациите, така и в жилищата на разпространителите. Доставка на наркотични вещества се извършва дори с таксита до адрес, без шофьорите да подозират какво пренасят.

Всичко това разкриват родители на деца в кърджалийския квартал „Възрожденци“ в сигнал до редакцията на „Родопи voice“.

„Ние сме група хора, на които не ни е безразлично какво се случва в нашия град и конкретно в нашия квартал. Искаме с общи усилия на това да се сложи край. Искаме да предпазим децата от тези дилъри, които са се помислили за завоеватели и новите милионери в града“, посочват кърджалийци в писмо до редакцията.

Клиенти на дилърите биват инструктирани да чакат пред входове или апартаментите за стока. Наемат се таксита и се праща багаж до съответен адрес. „Обикновено дрогата се крие в кутии от електроуреди, битови предмети и се пращат до близки, приятели. Голяма част от таксиметровите шофьори вероятно и не подозират какво пренасят, но може да има и такива, които се усещат, но сигурно разсъждават „Какво пък, парите са си пари“, споделят още жители на „Възрожденци“.

Още преди месеци „Родопи voice“ писа, че наркодилъри са превърнали входове на жилищни блокове в свои офиси. Там се срещат с клиенти, там стават и продажбите.

„Всичко се случва в светлата част на денонощието. Млад мъж стои на стълбите на входа и си гледа телефона. Към него се приближава друг младеж, подава му се нещо, той отвръща с пари и се разотиват. На следващия ден същият отново е там. На метри от него са други младежи. Изчаква се да минат хората по алеята и клиентите се приближават, подават си нещата и кой откъде е. Това е почти ежедневие. На броени метри от мястото има игрище, в което всеки ден децата играят“, споделят очевидци на схемите в кърджалийския квартал „Възрожденци“.

Същото се случва и по други части на града, както и по кварталите в Смолян, свидетелстват акциите в последните години на двете Областни дирекции на МВР.

20 лева струва грам марихуана или амфетамин на улицата.

Над 200 грама канабис бе открит и иззет при специализирана операция на РУ-Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тя е проведена на 7 февруари с цел противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на дрога.

Около 13,45 часа полицейски служители извършили претърсване в жилище в Кърджали, обитавано от 37-годишен. В апартамента били намерени: 210 суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана и 12 таблетки, реагиращи на амфетамин. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.