24rodopi.com/Образование

Единадесетокласничката Жулиде Муталибова и десетокласникът Сейрула Лютви от СУ "Петко Рачов Славейков" са в списъка на одобрени стипендианти на Американската фондация на България за отлични постижения в област "Езици и хуманитарни науки" по програма "Ученически стипендии".

Изявените славейковци получават признание за многобройните си постижения и изяви, отличния успех и активността си. 

Сейрула зае първо място с националния отбор на ниво B2 на първото издание на Международната олимпиада по английски език в Букурещ, Румъния. Освен това е избран за младежки делегат на България в рамките на 10-ия цикъл на Диалога на ЕС по въпросите за младежта. Като такъв само преди дни организира младежка консултация в СУ "П. Р. Славейков" с експерти от Националния младежки форум. Сейрула се класира и на престижното 4-то място на националния кръг на олимпиадата по английски език, както и на първо място на чуждоезиковото състезание на "Аз мога - тук и сега" в Девин. Това са само част от постиженията, дали основание за стипендията.

Жулиде Муталибова е носител на многобройни национални награди в областта на литературата и журналистиката. Три поредни години се класира на национален кръг на олимпиадата по български език и литература. През последните четири години е неизменен участник и лауреат на Ученическата сесия на Българската академия на науките за научноизследователски проекти.

Ръководството на СУ "Петко Рачов Славейков" поздравява двамата стипендианти на АФБ и им пожелава през следващата учебна година отново да получат това признание.

Американска фондация за България дава стипендии на ученици с отлични постижения и изявени интереси по математика, природни науки, чужди езици и изкуства. Стипендиите са за 10 месеца за учебната 2023/2024 година на стойност 900 лв.

Училищните ръководства класират по успех и постижения първите 5 ученици от училището, чиито документи изпращат на Американска фондация за България. Кандидатурите на учениците се разглеждат от комисия, която решава кои ученици да получат стипендии.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/2/24 14:01

    За жалост другите държави виждат кои стават и ги привличат със стипендии т.е елита на нацията ще си пътува в чужбина къде сте бе политици вместо да се карате в НС помогнете им да остават в БГ или се плашите ,че ще са умни и ще ви стават конкуренция

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.