24rodopi.com/Регион

Нов парк ще има в Крумовград. Вече е избран изпълнител на строително-ремонтните дейности. Проектът ще бъде финализиран до 30 юни 2025 година.

Добрата новина съобщават от Общинска администрация.

Теренът за парка е с площ от 3 517 кв.м. Намира се на входа на града откъм Кърджали, граничи с новата улица при р. Крумовица и вериги от магазини.

Предвижда се обособяването на нова алейна мрежа с ясна композиция, съединяваща крайни ъглови и възлови точки на парка, представляващи продължение на основни пешеходни пътеки и подходи. Главните алеи ще се пресичат в центъра и ще се образуват малки кръгови площади. В центъра на парка се предвижда да се обособят кътове за сядане, разположени по периферията на кръговите площади и алеи. ЩЩе бъдат поставени дървена беседка и пейки. Предвид съседния имот на изток, се предвижда декоративна ограда от дървесно-храстова растителност - жив плет. Ще бъде монтирано още парково осветление и видеонаблюдение.

Новият парк се финансира по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г. чрез Стратегията на Местна инициативна група „Общини Момчилград и Крумовград“. Общата стойност на проекта е 304 264,79 лева без ДДС, от които 273 838,31 лв. (90%) средства на Европейския съюз - ЕЗФРСР  и 30 426,48 лв. (10%) Национално финансиране от  бюджета на Република България.

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/24 14:29

    Стига !!! сте прахосвали пари ! Още карате вода с цистерни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.