24rodopi.com/Коментари/Политика

„Илхан Андай хвърли бомбата: Копринков е купувал кметове за Радев. Пеевски нямаше да поведе война, ако президентът не бе посегнал на „любимото му дете“ – така хроникира интервюто на Илхан Андай в „Събуди се“ по Нова телевизия агенция „Пик“.

„Румен Радев се хвана на тази игра. Той вече е на терен и трябва да изиграе този мач с политическия си проект. А Пеевски реагира, защото президентът посегна на „неговото дете в политиката – конституционните промени“. Ако Радев не беше играл с бутонките за Конституционния съд, Пеевски можеше егоистично да остави да вървят нападките между президенството и „сглобката“. Никой в тази евроатлантически лига – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, не би водил успешна войkа срещу Радев. Борисов се опитва, но Радев не го забелязва. ПП-ДБ до такава степен се провалиха, че каквото и да кажат срещу президента, дивидентите ще останат за него. Остава единственият неигран мач – между Делян Пеевски и Румен Радев“, каза Андай. Той разказа и как през 2023 година Радев и съветниците му работели за президентския политически проект и вече можели да разчитат на кметовете на 30-ина общини.

За конфликта „Магнитски“ срещу Мистър Кеш“ журналистът заяви: „Анализът налага внимателен прочит на вредите на Пеевски за България и вредите на Радев за България – кои натежават повече. Ползите за България от Пеевски и ползите за България от Радев. При единия имаме стари репутационни щещти и един списък „Магнитски“, който вече има друго звучене, а при другия – авторство на една от най-големите политически лъжи у нас, а именно съставянето на кабинета „Кирил Петков“.

Според Андай, Мустафа Карадайъ и Хасан Азис са дошли "пакетно" в ДПС и "пакетно" ще си заминат.

Интересното е, че най-важният министър на Ердоган – Хакан Фидан, се е виждал с един български политик два пъти в рамките на 24 часа и това е Делян Пеевски, каза Андай.

20-минутното интервю на Марина Цекова с Илхан Андай - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/2/24 21:04

    Имах шанса да гледам предаването. По шестобалната система на умно-хубавата водеща и на гостенина и в студиото шест плюс. Познавачи на днес и особено утре, без пристрастие, далновидност и прозорливост! Ако има мъжко достойнство Р. Радев да се яви на тепиха! Ама, да знае, че силния Г. Първанов не можа да ни ВЪЗРОДИ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/2/24 22:54

    Един съвет за ДПС стойте далеч от партията на Ердоган . На финала нищо добро не ви чака

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/2/24 08:24

    "Според Андай, Мустафа Карадайъ и Хасан Азис са дошли "пакетно" в ДПС и "пакетно" ще си заминат." - понякога ей така докато си седя от нищото се ядосвам на Хасанката, след като новият кмет за няма и 2 седмици инсталира камерите в парк Пентагона, значи е можело но не го направил!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.