24rodopi.com/Регион

За трета година „Дънди Прешъс Металс“ бе партньор на TEDxVitosha – Безгранично.

Лекциите в Интер Експо Център събраха над 400 участници. По време на събитието участниците имаха възможност да чуят нови идеи, да формират свои и да помислят как да ги реализират.

Компанията представи дейността на двете дружества – в Челопеч и Крумовград, с интерактивен щанд, предизвика всички посетители да открият безграничните знания и кариерни пътеки, които минното дело и минералите могат да им предложат, защото единственото, което расте по-бързо от търсенето на минерални ресурси, са възможностите в тази индустрия.

Служители от отделите “Връзки с обществеността” и “Комуникации” изградиха кът с възможност за обиколка на рудник “Челопеч”, благодарение на очилата за виртуална реалност, които пренасят посетителите на 600 метра под земята, докосвайки се до реалната работна среда и атмосфера.

По време на кафе паузите, участниците в TEDxVitosha любопитни да научат повече, задаваха въпроси, свързани с дейностите на “Дънди”. Те научиха, че рудник “Челопеч” е единственият подземен рудник със 100% Wi-Fi покритие под земята, а рудник “Ада тепе” е първият новоразработен рудник в страната за последните 40 години. Те споделяха иновациите, които се прилагат в двете дружества. Посетителите слушаха с интерес за опазването на биоразнообразието в Крумовград, както и за Интегрираното съоръжение за съхранение на минните отпадъци. За Челопеч разбраха, че вече е напълно възможно част от минните машини да бъдат управлявани от повърхността и, че в работата на маркшайдерите в подземния рудник помага автономен, самообучаващ се дрон.

Атракция за всички беше иновативният 360-градусов видеоподиум, от който се възползва всеки посетител на щанда, предизвиквайки весела емоция, която се запечатва в забавно видео.

Какво е TEDx?

В духа на идеите, които си струват да бъдат споделени, TED (Technology, Entertainment, Design) е медийна организация с нестопанска цел, посветена на разпространението на идеи, обикновено под формата на кратки и въздействащи лекции, обединени под мотото "идеи, които си струва да бъдат споделяни".

Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации са достъпни безплатно на TED.com.

TEDx е програма от местни самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят преживяване в духа на TED.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.