24rodopi.com/Общество

Момчета, не е яко да шофирате дрогирани или пияни, истинските мъже не правят така!

Думите са на една скърбяща млада жена. Разтърсващи. На сбогуване с един добър млад човек, за който всички се молят дано да бъде на по-добро място.

Думи, звучащи и някак си поучително за тези, живите, които носят смърт на пътя. Играят със смъртта и много често отнемат чужд живот. Живота на читавия!

Силни думи, написани в деня, в който стана ясно, че е починал кърджалиецът, който беше в кома в пловдивска болница след тежък инцидент на пътя между Устина и Кричим, станал през август 2023 година.

 

Днес братовчед ми почина...отиде си...беше убит!

    Един добър, прекрасен, млад човек, готов винаги и на всеки да помогне!

    Отиде си, защото преди 6 месеца съдбата го срещна с човек, който е шофирал след употреба на наркотици.

     Тъжна съм...и гневна, много гневна. 6 месеца, докато Митко се бори за живота си, аз си задавам едни и същи въпроси, 6 месеца се питам: ЗАЩО?!

Защо един мъж с множество присъди за:

1. Шофиране в нетрезво състояние;

2. Отнето свидетелство за правоуправление към момента на катастрофата;

3. Притежание и употреба на забранени вещества.

Е на свобода...и убива?!

Защо този човек отдавна не е в затвора и не излежава ефективна присъда?

Чакаме да се поправи ли или чакаме да започне да убива?

Вярваме, че след като сме му отнели свидетелството за правоуправление той няма да се качи повече на кола?

Е качил се е, макар и без книжка, макар и след употреба на наркотици, вероятно знае, че не се прави така. И пак се питам...колко наркотици трябва да си употребил, за да не видиш човек на прав път? И за капак да се опиташ да се оправдаеш с приятелката си, била шофирала тя.

6 месеца задавам тези въпроси на себе си, отговор не намерих, едва ли и някой ще ми даде адекватен такъв.

В деня след катастрофата братовчедка ми ми каза: "Како, не мога да повярвам, че това се случи на Митко, не мога да повярвам, че това се случва в нашето семейство!"

Случва се, не само в нашето семейство, случва се с нашите близки, роднини, приятели, случва се ежедневно на всички, имали "лошия късмет" да попаднат пред някой неадекватен шофьор! И тези хора не са само 2 мин в новините, това са нашите близки!

Бих искала да се обърна към всички:

Уважаеми, момчета (та понякога и момичета) НЕ Е ЯКО да се друс@те. Не е яко да шофирате пили и не е яко да се оправдавате с други хора. НЕ Е ЯКО И НЕ Е МЪЖКО! Истинските мъже не правят така, те презират това поведение!

И ако около Вас има някой такъв "мъж" обяснете му, че е смешен, а не готин!

Защото заради един такъв днес всички плачем! Едни майка и баща се простиха с детето си, едни роднини вечно ще жалят, едни приятели загубиха приятелско рамо!

Един достоен и добър млад човек си отиде без време! Винаги ще те помним, Мите, дано си на по-добро място!

Мария Янева, Фейсбук

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/2/24 10:37

    Покъртително!
    За мъжете, мъже вече няма! Тези дето пикаят прави 98% не са мъже. Времената са безгръбначни, лигави, сополиви и подли. Млади изродчета се зверят с чувство за безнаказаност! Няма нужда от затвори, просто му взимат органите и ги трансплантират на нуждаещи се. Решението ще работи като автомат Калашников. Имам и две думи към полицията, вие сте много безжалостни и строги към обикновените бедни хорица обаче се правите на слепи когато става въпрос за лигльовците на силните на деня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/2/24 18:28

      Много правилно самата истина браво

      Изтриване
  2. Анонимен3/2/24 12:03

    Браво! Казано точно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/2/24 18:46

    Защото една цяла професионална гилдия е КОРУМПИРАНА !!! Скрита под депутатски имунитет, тоги и пагони ! Затова ,мила! Затова ! За да си пълнят някои гушките, джобовете и фуражките !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/2/24 19:01

    Бог да го прости

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.