24rodopi.com/Политика

Някога е бил от актива на Младежко ДПС. Спомня си, че в неформален разговор Ахмед Доган му е казвал, че заслужава „Отличен“ по политика. След години, разочарован от ДПС, напуска партията. Днес работи зад граница и казва, че в ДПС най-много философски книги е прочел Доган, вторият е самият той – бившият депесар.

Провокиран от коментар на читател на 24rodopi.com “дали тези от снимката въобще разбират писмото на Почетния“, бившият активист на Младежко ДПС предложи да „преведе 2-3 пасажа, че за повече няма време“.

Доган: Живеем в динамично и сложно геополитическо време. Това е време на възход и сътресение; време на очаквана промяна, но и на разочарование от стихийния тайминг на трансформацията…

„Преводачът“: Хората и ръководещите света глобални институции, които планираха Новия световен ред и го прокламират навсякъде по своите форуми като този в Давос и на други места, не постигнаха изцяло това, което очакват. Очакваната промяна не дойде точно така, както е очаквана. Например: във всички документи на ООН, Световната здравна организация, Световната банка, Международният валутен фонд беше разписано Ковид вирусът да продължи до края на 2025 година. Тъй че, има разочарование ...от стихийния тайминг на трансформацията.

Тоест от бързото изтичане на времето за трансформация.

Доган: Според мен, едно от най-важните неща, които трябва да осъзнаете е, че Промените, които преживяваме „тук и сега“ в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година. Тогава цялата комунистическа диктатура обидно бързо рухна пред очите на няколко поколения и се замени с така очакваната Демокрация и Пазарна икономика. Въпросното „обидно бързо рухване“ на една система"

„Преводачът“: Тогавашните промени бяха само една имитация и симулация на "Студена война", но сега има опасност от реална "Гореща Трета световна война!" Затова днешните промени са много по-дълбоки!

"Обидно бързо рухна" е евфемизъм на предателството на Михаил Горбачов за трансформация на системата от двуполюсен към еднополюсен модел. "Обидно бързо", защото никой не очакваше "вятъра на промяната" и нямаше и как да го очаква, а хората живееха, отдадени на своя конформизъм, тоест...

Доган: Въпросното „обидно бързо рухване“ на една система създаде предпоставки за „спомени и размисли“ за пасивността и бездействието на голяма част от цели поколения… Част от тях намериха покой в травмиращи компенсаторни механизми, а друг малък сегмент от обществото потърси изход в метаморфозата си в „Герои на нашето време“…

„Преводачът“: Вследствие на този конформизъм цели поколения бяха пасивни и бездействаха, гледаха си един вид кефа (тук ми идва да направя паралел с филма "Да обичаш на инат" от 1986 година, където крадяха бензин от камионите).

"Част от тях намериха покой в трансформиращи компенсаторни механизми"- един вид илюзия, че някой взе пак е получил някаква компенсация за жертването си от системата.

"Потърси изход в метаморфозата си "Герои на нашето време ": станаха борци във "ВИС", "СИК", "Мултигруп" и други подобни организации...

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/24 11:43

    Чок сикимде кой какво искал да каже ! Всеки си играе игричките на гърба на стадото, на племето !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/24 12:33

    Ала бала

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/2/24 12:37

    Кмета на минерални бани на маса казва на събеседниците си,имам една година неизползван събрани досега платен отпуск , събеседниците му са турски граждани да дойда в Турция да работя,какъв е този закон

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/2/24 19:37

      Той е неописуемо богат! Дон Жуан. Най вероятно търси къде да инвестира натрупаното. Турция е идеалното място, обаче Турците има различни табийети и мит ще го разплетат като стар пуловер. Ах Искендер ах мислиш се за Александър Македонски ама... Нейсе

      Изтриване
  4. Анонимен11/2/24 13:33

    - Едва ли мога да кажа нещо ново за поезията - толкова мъдреци са писали за нея от древността до днес. Мога само да потвърдя, че Поезията е мисия, съдба, начин на живот, Път. Всичко това и още... Поезията е музика в думите и думи в музиката.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/24 14:35

    В Южна България няма нито един Турчин, който да е разбрал какво точно е казал Доган в това писмо към младите кандидат завоеватели на "кошарите" с агнета. Най малко пък младите... И Моля този бивш Депесар да не се прави на пророк, макар и да е прочел правилно Доган. Бих искал да поговорим с него. Нека да остави координати

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/24 17:48

    Защо си мислиш, че всички Турци са членове и симпатизанти на ДПС? Не подценява хората!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/24 19:00

    Когато 34 години лидера живее охолно благодарение на организацията а членовете на тази организация останали в България в тези години едвам свързват края има ли смисъл да го слушат какво им говори.
    “Титири ,минтири” както самия лидер се изразяваше.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.