24rodopi.com/Регион

Санкции в размер на 10 700 лв. по 7 наказателни постановления наложи Регионална инспекция по околната среда и водите – Хасково през февруари, съобщават от РИОСВ. Болшинството от тях са по Закона за биологичното разнообразие за неправомерно разораване на пасища в защитени зони от екологичната мрежа Натура 2000 и за незаконно събиране на таралежи, както и едно по Закона за управление на отпадъците за 10 000 лв. През миналия месец е сключено и едно споразумение за установено административно нарушение по Закона за опазване на околната среда в размер на 1 400 лв.

Служителите на еконспекцията в Хасково извършиха 123 проверки на дейността на 113 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали през изминалия месец. В резултат на засиления контрол за спазване на екологичното законодателство са дадени 50 предписания за отстраняване на несъответствия със закона или необходимостта от предприемането на конкретни мерки и действия за опазване компонентите на околната среда.

След сигнал за замърсени терени с отпадъци, около депото на Кърджали, е извършена проверка, при която е установено, че вдясно и вляво на пътя са изхвърлени битови отпадъци. Достъпът до т.нар. „временна площадка“ е ограничен с изкопни земни маси и там не постъпват битови отпадъци от организираното сметосъбиране на общините от областта. Дадено е предписание да се извърши почистване на отпадъците.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/24 11:23

    Пчеларово кравофермата кога ще посетите екоинспецията да видиде за какво става въпрос по реката тече оборски тор.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/3/24 11:41

    Жителите на селата Могиляне,Каялоба и Г.Извор искат фирмата извършила
    нерегламентираната сеч на акациевите дървета да изчисти отпадъците ,останали след сечта.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/3/24 22:11

    Ало момчилград кравеферма та на Билал кой ще провери много мизерия на всякъде само пръскат животинска тор

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/3/24 08:39

    Не вярваме,че българските институции са толкова безсилни,че да немогат да задължат фирма, извършила нерегламентираната сеч на акациевите дръвчета покрай пътя Бенковски - Г.Извор да изчисти храстите и отпадъците от изсечените акациеви дървета.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.