24rodopi.com/Общество

Областният управител Никола Чанев прие делегация от Тракийския университет в Одрин, водена от ректора проф. Ерхан Табакоглу.

Учебното заведение е сред най-реномираните в съседна Турция. Наброява 42 000 студенти от 80 държави, чиито дипломи се признават и у нас. Около 1000 от възпитаниците на университета са от България, като 30 от тях са от кърджалийска област.

Чанев и гостите от Одрин разговаряха за доброто академично сътрудничество в сферата на образованието, здравеопазването и новите технологии и партньорството на университета с местната власт и областната болница в Кърджали. Чанев акцентира върху разширяването на контактите на регионално ниво и ролята на българските изселници като мост между двете държави.

Университетът в Одрин е част от мрежата на университетите от Балканските държави, в която членуват 19 ВУЗ-а от България. Посещението на делегацията в Кърджали е по повод подписване на споразумение за сътрудничество с общината.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/3/24 14:44

    Тука като не могат ,там учат и обратното е валидно- минават между какпките

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/3/24 18:15

      Знаеш ли кои са студентите , че оцени капацитета им. предполагам си с килийно образование, за да напишеш такъв коментар. Не се ли замисли, че ако се разболееш ще събираш дарения , за да отидеш на лечение там.

      Изтриване
    2. Анонимен28/3/24 08:25

      Да бе, там ще иде при студентите?! И мн. прав не знаят български и затова са там! Не знам после, наий вероятно ще останат там тук ще им е трудно и ниско платено и това ме навежда на мисълта, че и по-долния коментар е прав за обезлюдяването. . ..

      Изтриване
  2. Анонимен27/3/24 16:29

    По добре да помислят,как да насърчат младите да учат тук! Обезлюдиха цялата област мизерници крадливи!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/24 18:26

    Едно голямо браво за Кмета!
    Да се моли само студентите, които учат там след завършване да се върнат обратно в България.
    Защо ли?
    Защото в други държави отиват да учат най-добрите тези, които наистина искат с пот да завършат и да имат знзния. Да бъдат кадърни в областта , в която се насочили. Да вярно ще имат проблем с езика и няма как да минат между капките както твърди 14:44. Сигурно си прави извода съдейки за образованието в България. Плащаш и те приемат, плащаш и минаваш, плащаш иииии....., да завършив и после ще му мислиш как ще работиш с таз диплома и с тоз оскъден багаж в главата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/3/24 08:26

    Повечето отиват да учат медицина там, защото тук не им стиска дори да се явят на кандидат-студентски изпити, камо ли да завършат тук. Докато там ги приемат без изпит, нооо... дали успяват да завършат е отделна тема.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.