24rodopi.com/Криминале 

12 минути след като започва полицейска операция край Кърджали, тринога улавя автобус с превишена скорост. При ограничение на скоростта за населено място 50 км/час и след приспаднат толеранс от минус три километра, е заснето нарушение с автоматизирано техническо средство. От фактическа страна не е описан състав на нарушение по ЗДвП, свързано с движение над допустимата скорост. Но пък в електронния фиш е описано, че с конкретното средство е установено и управление на МПС, което е регистрирано в Република България и не е спряно от движение, за което собственикът не е сключил задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Става дума за автобус на фирмата „Арда тур“, а спорът в съда продължава близо една година.

Законът предвижда „глоба“, в размер от 250 лева, когато собственикът е физическо лице и имуществена санкция в размер на 2 000 лева за юридическо лице или едноличен търговец и че същите санкции се налагат на собственика на МПС, когато с автоматизирано техническо средство или система е установено управление на МПС, за което няма сключен и действащ застрахователен договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Електронният фиш за налагане на имуществена санкция на „Арда тур“ в размер на 2 хиляди лева е потвърден. Решението е окончателно.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/3/24 20:10

    Арда Тур е велика фирма , на велики люде! Те са богопомазани и много близки до / под когото трябва !!! Те не подлежат на санкции а даже им се полагат двойни субсидии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/3/24 15:52

      През оная им работа на Арда Тур

      Изтриване
  2. Анонимен4/3/24 22:10

    Глоба заради глобата! И полицейски шефове, които крещят и поставят норми и квоти за глоби. Глоби заради глоби.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/3/24 23:27

    Кьрджали е бьлгарския Диарбекир в Турция. Милиционерите много се натягат. Вземи фишовете за паркиране на пазара ,вземи катаджиите. Балта вьрху балта няма толеранс сякаш репресиите на кумунизма се оплел и няма спасение.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/24 00:01

    Това реклама ли е или 🙄🙄

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/24 07:51

    Искам да попитам ,защо нашите полицаи вместо да помагат и да направят забележки, както е в другите страни ни глобавят за най-дребни неща?Затова ли плащаме данъци за да ни глобяват за щяло или не щяло?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/3/24 12:37

    Глобяват,За да се научите да спазвате законите,а не да спирате и паркирате където ви хрумне и да не спазвате никакви правила когато шофирате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/3/24 15:17

      По принцип паркирането в големите градове трябва да е на звеното платено паркиране а не на полицаите

      Изтриване
  7. Анонимен5/3/24 16:50

    Толкова можем...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.