24rodopi.com/Регион

Бавените с години решения на ТЕЛК и проблеми с дерегистрацията на български граждани бяха сред проблемите, поставени пред народния представител от ДПС Байрам Байрам по време на приемния му ден в Момчилград. Жители на общината се жалваха пред депутата, че чакат за медицински експертизи от 2022 година.

"Проблемът ще бъде разрешен скоро, защото с подкрепата на ДПС бяха приети промени в законодателството и предстои допълнителни ТЕЛК-комисии да бъдат разкрити не само в областните болници, а и в по малките, включително и в тази в Момчилград", заяви Байрам Байрам. Той обясни, че когато влязат в сила измененията на закона заявленията ще бъдат разпределяни електронно на случаен принцип между комисиите от различните болници в страната. Друга важна промяна е, че вече няма да има нужда подалия искане за медицинска експертиза да присъства лично, а само да подаде документи.

"Ще бъде разрешен и проблемът със служебните адресни регистрации, които до момента са само в София и създаваха проблеми не само на хората, а и на институциите. Това също беше част от свършеното от депутатите в 49-ото Народно събрание, заяви депутатът от ДПС. Той поясни, че след влизането в сила на измененията служебен адрес вече ще има на територията на всяка една община, като ще бъде определен един служебен адрес на който ще се регистрират граждани, на които са заличени адресните регистрации.

На срещата присъстваха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, общинският лидер на ДПС и председател на ОбС - Момчилград Ерсин Юмер и председателят на младежката организация на ДПС Ерсин Сунай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/3/24 17:16

    Всеки народ си заслужава съдбата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/3/24 17:39

    В ТЕЛК в гишето което приемат документи има една лоша жена, която разпитва хората като съдия за което няма право, Аллах да я накаже

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/3/24 18:06

    Двойните граждани са с предимство! Ще чакате, ще мълчите и ще гласувате ! На нас от Бурса и Измир ни трябват вашите пари.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/3/24 18:42

    Докато има корупция и докато оня габровски е там ще се чака с години а тия от турция веднага ще им излезе телк а

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/3/24 20:31

    Като не плащате ще чакате хората с двойно гражданство си плащат на вашия съгражданин и не чакат аз чаках три години и половина и доживях

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/3/24 21:46

    Само в Кърджали се чака с години,аз съм с вътрешни болести,и съм подал документи през месец юни 2020 година и още чакам.В други градове се чака не повече от 30-49 дни.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/3/24 21:55

    Стига да коментирате глупости за двойните граждани.Те се пенсионират по законите на Република България.И те чакат колкото другите.Те са пълноценни граждани имат същите права които имате вие многознайковци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/3/24 13:20

      Никой не казва ,че нямат права но нямат задължения само права имат!

      Изтриване
  8. Анонимен30/3/24 22:24

    Идват ПИ 2024г. и пак ни е грижа за двойните граждани!!!!! Нивото е много ниско в този град ейй!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/3/24 22:39

    Турците плащат и минават до 2 месеца имам познат който чакаше 4 г и 3 м и накрая даде 600 лв и хоп изведнъж готово вс е пара

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/3/24 09:35

    Тези всичките ли чакат за ТЕЛК

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/3/24 10:49

    В Къджали чакаме от 2020 г.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.