24rodopi.com/Общество

За 3 откраднати лева по месец затвор. Как звучи само! Така може да се пребори корупцията и всякакви злоупотреби. А присъдите вероятно ще бъдат доживотни. Но подобни наказания засягат окаяници от различно естество, някои от които изключително нагли…

Той е с начално образование, трайно безработен, без никакви пари. Прясно излязъл от затвора. Жител на село в региона. Решава да хване автобуса и отиде до Кърджали, където посред бял ден да обикаля по блоковете в търсене на отключени апартаменти, които да обира.

Рецидивистът тръгва на обиколка и късметът го спохожда още в първата кооперация. Влиза в жилище, в което спи млад мъж, който е на медикаментозно лечение, а родителите му са излезли. Претършува елек на фотьойла в хола и отмъква от джоба 51 лева и 90 стотинки. Излиза и се насочва към друг блок. Обикаля по етажите, натиска бравите и отново улучва отворено жилище на петия етаж, с две жени в него. Промъква се в стая и започва да ровичка из чанта за багаж. Тогава попада на една от дамите, която в този момент разговаря по телефона. Успява да я изблъска в опита да избяга. Връща се обаче обратно, защото е пропуснал да прерови и спалнята. След секунди отново драсва, без да е открил никакви пари.

Веднага е подаден сигнал до полицията. Малко по-късно мъжът е установен и задържан. Прави пълни самопризнания…

Апашът получи 16 месеца затвор за откраднатите близо 52 лева. Присъдата обаче бе върната след обжалване отново на Районния съд в Кърджали поради факта, че не е посочен режимът на изтърпяване на наказанието.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/24 08:31

    Какво друго да очакваш! Нали се разбра, как някои в тоги са си взели дипломи от Югозападния университет. Това е положението.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/3/24 08:43

    Само ДПС. 30 години просперитет.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/24 19:10

    24 години възход...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/24 21:35

    A za tiq deto sa otkradnali miloono zashto nqma zatvo????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/3/24 09:27

    Тука извода който трябва да си направите е друг, но нищо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/3/24 13:00

      Прав си, ама възхода е по важен.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.