24rodopi.com/Регион

Приключиха конкурсите за директори на 10 училища в Кърджалийско, в четири школа в региона пък ще има нови ръководители, обявиха от Регионалното управление на образованието.

Директор на ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ в момчилградското село Нановица става Неслихан Варадлъ. СУ Христо Смирненски в ардинското село Бял Извор ще бъде ръководено от Руска Чаушева. Христина Яворова става директор на Основно училище „Н. Й. Вапцаров“ в Рани лист, а Христина Горанова на ОУ Христо Ботев - с. Миладиново.

В СУ "Владимир Димитров-Майстора"-Кърджали, ОУ "Н. Й. Вапцаров" село Звездел и  ОУ "Иван Вазов" с. Костино конкурсите са спечелени от досегашните директори, съответно Маргарита Башлиева, Ширин Мустафа и Стоил Янев.

В останалите три учебни заведение в региона, поради липса на кандидати, конкурсите са приключени преди да се достигне до провеждането им.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/24 07:14

    Браво! Училищата вече имат директори, а гаврата с детските градини продължава.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/3/24 08:16

    И как така Руска Чаушева ще е Директор и в Падина и в Бял Извор? Някой се опитва да сяда на два стола?! Ако е толкова кадърна нека си направи частно училище.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/24 08:43

    В селата Рогозче и Устрен в Джебел има по 15 учители за 10 ученика и пак децата не знаят български. Сами си направете извода за качеството на учителите. Системата е пиши тройка, вземи 3000 лева, пък детето дасе оправя в "европата". Без никакви критерии за качество, важното е да се взима "мижавата" заплата. Образованието на децата не е важно, нито за учителите, нито за МОН. На това му викат "пари на вятъра" . А за изпитите, МОН първо трябва да почне с учителите и след това да определя дати за изпити и да тества децата, които е оставила неграмотни. Моите уважения към учителите, които ме учиха мен и бяха УЧИТЕЛИ, поклон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/3/24 22:25

      10 ученици

      Изтриване
    2. Анонимен14/3/24 16:43

      Качеството на учителя до голяма степен зависи от качеството на родителя за възпитанието, поведението и образованието на детето.
      Ако няма основа на възпитание и поведение, няма как да има знания и образование.
      Учителите са част от системата, съвместно с родителите и учениците!
      И понеже виждам, че добре сте научили българския, дано бъда разбран правилно!

      Изтриване
    3. Анонимен23/3/24 20:55

      А кой наложи "Системата е пиши тройка, вземи 4000 лева"? И какво правим ние да спрем това безобразие?

      Изтриване
  4. Анонимен12/3/24 09:09

    Училището във Възрожденци кога ще започне ребрандирането

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/3/24 10:40

    Руска сега от кои е? От ГЕРБ или ДПС? Май добре лавира?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/3/24 11:59

    iV KIRDJALI E TAKA В селата Рогозче и Устрен в Джебел има по 15 учители за 10 ученика и пак децата не знаят български. Сами си направете извода за качеството на учителите. Системата е пиши тройка, вземи 3000 лева, пък детето дасе оправя в "европата". Без никакви критерии за качество, важното е да се взима "мижавата" заплата. Образованието на децата не е важно, нито за учителите, нито за МОН. На това му викат "пари на вятъра" . А за изпитите, МОН първо трябва да почне с учителите и след това да определя дати за изпити и да тества децата, които е оставила неграмотни. Моите уважения към учителите, които ме учиха мен и бяха УЧИТЕЛИ, поклон.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/3/24 13:54

    В Кград е същата картинка. СУ "В.Левски" баше училище преди време. Сега е много слабо обучението след като се пенсионираха няколко много добри предметници. Сегашното ръководство, което управлява вече 10-на години назночи много посредствени учители негови близки и роднини. Някой от тях, вече пенсионери, продължавът още да работят, както и той, диракторът пенсионер вече 3-та г. заедно с жена му също пенсионерка 3 г. Освен близкто му обкпажение през това време бяха назначени по партийна линия изключително слаби и неподготвини учители с протекцията на местен лидир и с активното участие на експерт от руо. Назначени бяха учители от други общини, а наши учители със стаж работят извън общината. Има куриози при някой учители от тези, които не знайт континентите и не могат да изравнява хим.реокции. В Странжево назначиха учитили, които са работили в чужбшна 15 20 г.и не са пипали дневник. За ПГ по транспорт няма какво да се каже, просто. Меко казано там полжението е, как да го кажа, трагично. Ръководстэто няма компетенцията за техническо училище и е слаб като ръковжсител. Не го оправдава, че учат повече деца от ромски произход, а в училощето държавата налива много средства/200 х.лв.сега за спорт/. Ще се оправдаят ли те инвистиции, когато другото голямо училище в с.Токачка има остра нужда от инвистиции за подобряване на мат.база.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/3/24 20:43

      От начина по който пишеш се вижда, че си продукт на некачествено образование. А защо не вземеш да се образоваш и да станеш учител там? Ние ще те подкрепим. Лошите пенсионери няма да са вечно там.

      Изтриване
  8. Анонимен12/3/24 14:20

    В Нановица задължително да се прави одит,бивши и настоящи учители има да разказват

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/3/24 14:37

    11:59 Бас хващам, че си завършил/а за учител, но понеже си пълен некадърник не си могъл да си намериш работа и сега злобееш. Тази злоба ще те погуби, да знаеш!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/3/24 19:02

    НАГЛАСЕНА РАБОТА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/3/24 19:15

    РУО си назначава навсякъде свои хора, има назначен директор без педагогическо образование и нула година стаж.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/3/24 21:14

      Всички конкурси за директори незнайно защо са спечелени от членове на герб, завоюваха си руо и продължават с пълна пара от 15 години, имат власт -угаждат си

      Изтриване
    2. Анонимен23/3/24 20:44

      А кой им дава баницата? - Ние!

      Изтриване
  12. Анонимен12/3/24 20:00

    Надявам се този път да са им поискали свидетелство за съдимост, защото в Кърджали едни осъдени стават директори, а други осъдени-учители. От МОН ако разберат лошо им се пада

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/3/24 21:47

    Конкурс ха ха ха пуснете видеонаблюдението да видим как са спечелени

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/3/24 09:33

    До 13.54
    Защо не ги назоваваш с имената ? Тези двамата са Тюрдиев като лидер и Добрева като експерт в РУО. За 2, 3 мандата като общ.съватници нанесоха много беди на образованието в общината с техните назначения. А експерта и в областта. Сега тези грешки ще ги плащат децата в училище.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/3/24 16:02

    Особено в Крумовградско, Мон да прави проверки как се назначават директори и учители

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/3/24 20:46

      Така е, политическите назначения и шуробаджанащината са факт навсякъде. Не само при вас в Крумовград.

      Изтриване
  16. Анонимен13/3/24 21:16

    Спешна проверка от МОН на аудио записите и видеонаблюденията

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.