24rodopi.com/Общество

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю се срещна с кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Двамата разговаряха за сътрудничеството между двете съседни държави-България и Турция, в областта на културата, икономическите взаимоотношения, образование, младежки и спортни дейности.

Дипломатът изрази увереност, че активното сътрудничество в областта на културата ще продължи, като акцентира върху проведения през миналата година Месец на Турция в Кърджали, наситен с много прояви. Корхан Кюнгерю подчерта, че повечето от културните прояви, организирани от консулството в Пловдив, са реализирани и в Кърджалийска област.

Пред генералния консул кметът на община Кърджали сподели идеята за провеждане на Фестивал на приятелството, който ще се състои през летните месеци в града край Арда, като в него ще се включат побратимени на Кърджали общини.

Ерол Мюмюн изрази и желанието на ръководството на Общината да се побратими с още общини в Турция.

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет инж. Мухаррем Мухаррем и заместник-кметовете – Байрям Байрям, Тунджай Шюкрю и Даниел Делчев.

Дипломатът пожела успешен мандат на кмета на Кърджали.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/3/24 14:02

    На какъв език разговаряха и имаше ли преводач за Даниел Делчев?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/3/24 14:51

      Да Живееш В Кърджали И Да Не Знаеш Турски

      Изтриване
  2. Анонимен5/3/24 14:27

    Няма лошо, пак се побратимявайте.
    Държава и община измислете нещо поне за блоковете, които са подали документи и са в резервите. На доста хора това им костваше нерви и средства, ще има нещо, което ще се вижда с просто око!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/3/24 16:20

    Г-н Кмете! Решете проблема с бездомните кучета и разбитите пътища и тротоари в града. Няма нищо лошо в това да създавате приятелства и добросъседски отношения, но града е в окаяно състояние и се е превърнал в един голям кучкарник!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/24 18:30

    Старата песен на нов глас

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/24 21:01

    На Турски език много ясно

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/3/24 07:34

    Чакаме хасвалта. Дотогава посрещаме братя и сестри от други общини, плащаме разноски. Може някой да инвестира и да има приходи и за дупки и за кучета.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/3/24 09:21

    ДА живее родния, официалния БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ДА ЖИВЕЕ МАЙЧИНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК, на който говори 85 милионна съседна, приятелска Турция, бившите мюсюлмански съветски републики Азербайджан и нататък общо над 230 милиона люде в света!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/3/24 18:58

    Кмете гледай града и селата всякъде стана кучкарник всякъде стана боклук със старите контейнери,а си плащаме такса смет н

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.